ponedeljek, 26 februarja, 2024
DomaKronikaPo AC z več kot 200 km/h

Po AC z več kot 200 km/h

V sredo okoli 19.30 je voznik obvestil PU Nm, da na avtocesti, v smeri proti Obrežju, voznika osebnih avtomobilov vozita zelo hitro in ogrožata druge udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali, nevarna voznika izsledili in z video nadzornim sistemom Provida obema izmerili hitrost. Voznik osebnega avtomobila znamke Porsche je vozil s povprečno hitrostjo 207 km/h, voznik mercedesa AMG pa 213 km/h. Voznika so ustavili na Čatežu in jima zaradi kršitev izrekli globo. Vozniku porschea v višini 1200 evrov, izrekli so mu tudi devet kazenskih točk in vozniku mercedesa globo v višini 1520 evrov ter 9 kazenskih točk.

Voznik skiroja lažje poškodovan

Policisti PP Krško so bili nekaj po 18. uri obveščeni o padcu voznika skiroja na Zdolski cesti. Opravili so ogled in ugotovili, da je 43-letni
voznik skiroja zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skirojem, trčil v robnik in padel. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,47 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Vlomi

V Novem mestu je v noči na 28. 7. nekdo vlomil v prostore društva. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 16. 7. in 28. 7. je v okolici Brežic neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil dve motorni žagi in kosilnico. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dolenje vasi pri Črnomlju izsledili in prijeli štiri državljane
Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča