Po četrtku babje poletje

0
718

Okrepljen veter je posledica hladne fronte, ki je danes dosegla Alpe, ponoči in jutri dopoldne pa se bo počasi pomikala prek naših krajev. Popoldne bo fronta napredovala nad osrednji Balkan, k nam pa se bo razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki nam bo ob koncu tedna prineslo občutno višje temperature. Lahko rečemo, da se začenja babje poletje.

Popoldne bo dež postopno ponehal in oblaki se bodo trgali. Več jasnine bo na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja, medtem ko bo na Štajerskem in v Prekmurju popoldne spet zapihal šibak južni veter. Večjih temperaturnih sprememb glede na jutro ne bo. V večjem delu države bo od 12 do 14 st. C. Na Primorskem se bo ogrelo do 20 st. C.

V gorah bo sprva oblačno s padavinami, meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 2200 metrov. Dopoldne bodo padavine na severu ponehale, na jugu pa bo občasno deževalo še do večera. V Julijcih in zahodnih Karavankah se bo medtem že jasnilo.

Ohladitev bo le prehodna, saj že s petkom vstopamo v večdnevno obdobje toplega vremena. Petek bo sončen z meglenim jutrom in temperaturami okoli 5 st. C, čez dan pa se bo v večjem delu države ogrelo do 20, na Primorskem celo do 24 st. C. V soboto bo zapihal JZ veter, zato se bo težišče oktobrske toplote preselilo na vzhod. JZ-dnik bo vztrajal tudi v nedeljo in na začetku prihodnjega tedna. Zahodu države bo prinesel občasno povečano oblačnost in kakšno kapljo dežja, vzhodu pa sonce in temperature blizu 25 st. C. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj