petek, 19 aprila, 2024
DomaVremePo dežju spet vročina

Po dežju spet vročina

Po nekaj dneh svežine se v novem tednu v naše kraje vrača vročina.  V drugem delu noči se bo vremensko dogajanje hitro umirjalo. Dež bo slabel in se umikal proti vzhodu države. Na Primorskem in Gorenjskem se bo zjutraj že delno zjasnilo. Kljub nočnemu dežju bo jutro kar toplo. V večjem delu Slovenije bodo temperature od 17 do 19 st. C. V alpskih dolinah in na planotah Notranjske pa bo okoli 13 st. C.

Dopoldne bodo padavine povsod ponehale, skupaj z njimi se bodo umaknili tudi oblaki. Popoldne bo tako v večjem delu Slovenije prevladovalo sončno vreme. Le izjemoma se lahko še razvije kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Temperature bodo poletne, a nad 30 stopinj ne bodo segle. Izjema bo Primorska, kjer se bo ogrelo do 31 st. C, drugod bo od 26 do 29 st. C.

Torek bo sončen in vroč. Vročina bo najbolj pritiskala v Vipavski dolini, kjer se bo ogrelo do 33 st. C, drugod bo kakšna stopinja manj. Še precej bolj se bomo potili v sredo in četrtek, ko bodo temperature marsikje presegle 35 stopinj. Najbolj vroče bo v vzhodni Sloveniji, kjer se bo živo srebro lokalno lahko približalo celo 40 stopinjam. Ker se bo nad nami zadrževala vroča in suha afriška zračna masa, bodo popoldanske nevihte do vključno četrtka malo verjetne. Možnost zanje se bo nekoliko povečala šele ob koncu tedna, ko se bo najbolj vroč zrak umaknil iznad naših krajev. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča