torek, 30 aprila, 2024
DomaKronikaPo dolenjski AC s skoraj 2,5 promila

Po dolenjski AC s skoraj 2,5 promila

Policisti PU Nm so na številki 113 sprejeli 245 klicev, od tega je bilo 86 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Mejne zadeve in tujci

Na območju policijske uprave Novo mesto so policisti v od zadnjega poročanja obravnavali 234 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji. Vsi so bili prijeti na območju Posavja (od Obrežja, Rigonc in Dobove). Po prvih ugotovitvah po državljanstvih prednjačijo državljani Afganistana, Maroka in Pakistana (sledijo še državljani Turčije, Alžirije, Bangladeša, Indije, Nepala, Iraka). Postopki s tujci še niso zaključeni.

Tatvina poljščin

Nekaj po 22. uri so stanovalce v Muhaberju zbudili sumljivi zvoki pred hišo – šli so preveriti in pri tem opazili neznance, ki so bežali z njihove njive. Poklicali so na številko policije 113, nato pa skupaj z novomeškimi policisti pregledali okolice hiše. Ugotovili so, da so jim pobrali za okoli dvajset kilogramov paradižnika. Za storilci še poizvedujejo.

Voznik brez vozniškega dovoljenja povzročil prometno nesrečo, moped so mu zasegli

Dopoldne je na Ratežu 20-letni voznik mopeda domnevno zaradi vožnje preblizu desnemu robu padel po vozišču. Voznik in njegov sopotnik istih let sta se pri tem lažje poškodovala. Med postopkov so policisti ugotovili, da je mopedu dan prej potekla registracija, voznik pa nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so ga zasegli. Prisotnosti alkohola niso zaznali, sta pa oba uporabljala zaščitni čeladi!

Pijan vijugal po avtocesti

Vozniki na avtocesti od Novega mesta proti Obrežju so okoli 23.30 ure poklicali na številko policije 113 in opozorili na voznika osebnega avtomobila, ki je vijugal po cesti. Policisti so ga ustavili na Smedniku in 38-letnemu vozniku iz okolice Cerknice odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,19 mg/l alkohola v izdihanem zraku (skoraj 2,5 promila). Voznika so pridržali in uvedli postopek o prekršku.

Huje poškodovan motorist

Na relaciji Črnomelj – Vranoviči se je nekaj pred 20. uro zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval motorist. Po prvih ugotovitvah ogleda je 35-letna voznica osebnega avtomobila izsilila prednost 26-letnemu vozniku motornega kolesa. Slednji je padel po vozišču in si poškodoval zapestje in glavo – v novomeški bolnišnici so poškodbe opredelili kot hude. Prisotnosti alkohola niso ugotovili pri nobenem od udeležencev. Zaradi nudenja pomoči, ogleda kraja in odstranjevanja posledic je bil promet oviran uro in pol.

Pridržali dva pijana kršitelja

Črnomaljski policisti so zardi kršitve javnega reda in miru nekaj po osmi zvečer posredovali na ulici 21. oktobra, kjer je javni red in mir kršil opit 40-letni domačin. Razgrajal je tudi po prihodu policistov in se do njih vedel nedostojno. Ker javnega reda in miru niso mogli drugače vzpostaviti, so mu odredili pridržanje. V petek zjutraj je zdravnica zanj odredila prisilno hospitalizacijo, zato so ga v spremstvu policistov odpeljali na zdravljenje.

V noči iz četrtka na petek, okoli ene ure, so sevniški policisti posredovali na Metnem vrhu, kjer je mlajši moški opit kršil javni red in mir in se ni pomiril niti po prihodu policistu, do katerih se je za povrhu še nedostojno vedel. Vklenili so ga in odpeljali v pridržanje, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča