petek, 26 aprila, 2024
DomaVremePo dolinah sončno in toplo, višje vetrovno

Po dolinah sončno in toplo, višje vetrovno

Zjutraj se bo v večjem delu Slovenije ohladilo pod ničlo. Nad ničlo bo le ob morju, pa še tam le stopinja nad ničlo. V večjem delu Slovenije bo do -3, na Gorenjskem do – 5 stopinj.  Sreda bo sončna z občasno povečano oblačnostjo. V severni Sloveniji bo nastala še kakšna snežna ploha. Zapihal bo SZ veter, ki bo najbolj izrazit pod Karavankami in na SV Slovenije. Veter bo posušil ozračje in zelo toplo bo za ta čas. Najtopleje bo na Goriškem in na JV Slovenije, do 13 stopinj, drugje bo od 10 do 12, na SZ pa 7 stopinj Celzija.

Jutri bo bolje ostati v dolini. Pihal bo močan SZ veter, ki bo tudi ponekod v sredogorju v sunkih presegal 100 kilometrov na uro. Zaradi nizkih temperatur bo snežna odeja ostala poledenela. Ponoči bo v severni Sloveniji prevladovalo oblačno. Glavnina padavin bo še naprej v Alpah, občasno pa bo nekaj snežink zaneslo tudi k nam. V južni polovici Slovenije bo delno jasno in suho.

V četrtek se bo vreme spet spremenilo. Oblačno bo, nekaj sonca bo le na vzhodu. Na prehodu s Primorske na Notranjsko bo rahlo rosilo. Popoldne bo zapihal JZ veter. Precej oblačen bo tudi petek, čez dan bo toplo, do 10 stopinj. Ob koncu tedna bo sonca nekaj več, čeprav bodo na nebu pogosto tudi oblaki. V soboto bo vetra malo, v nedeljo se bo spet prebudil JZnik. Razmeroma toplo bo. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča