petek, 26 aprila, 2024
DomaVremePo dolinah toplo, v gorah sneg

Po dolinah toplo, v gorah sneg

V gorah bo jutri povsem zimsko s sneženjem. Večji del dneva bo meja sneženja na nadmorski višini okoli 1300 metrov, zvečer in v noči na soboto pa se bo ponekod spustila do nižin. Do sobote zjutraj bo zapadlo od 20 do 60 centimetrov snega, ki se bo slabo sprijel z obstoječo poledenelo podlago, zato se bo spet precej povečala nevarnost snežnih plazov.

Noč bo oblačna. Na zahodu bo že v prvem delu noči rahlo deževalo. V drugem delu noči se bodo padavine okrepile in se proti jutru razširile nad večji del države. Zaradi oblakov in JZ vetra bo jutro toplo. Izjema so zatišne alpske doline, kjer bo kakšna stopinja nad ničlo. Drugod bo od 5 do 10 stopinj.

Petek bo oblačen, krajša sončna obdobja bodo možna v vzhodni Sloveniji in ob morju. Pojavljale se bodo občasne padavine, ki bodo večji del dneva nastajale predvsem v zahodni in severni Sloveniji, zvečer, ko nas bo dosegla fronta, pa se bodo okrepile in razširile nad vso državo. Možne bodo tudi posamezne nevihte. Popoldne bo najtopleje na Primorskem, kjer se bo ogrelo do 14 st. C, kakšna manj bo na JV-du. Tudi drugod bodo temperature kar visoke, pričakujemo od 8 do 12 st. C.

V soboto se bo v večjem delu Slovenije delno zjasnilo. Pred novo hladno fronto, ki nas bo dosegla v nedeljo čez dan, se bo spet prebudil JZ veter, zato bo sobotno popoldne kar toplo. Po nižinah bodo temperature presegle 10 stopinj. V nedeljo se bodo padavine razširile nad večji del Slovenije. K nam bo dotekal hladnejši zrak in ob močnejših padavinah bo popoldne snežilo tudi po nekaterih nižinah. V prvi polovici prihodnjega tedna kaže na večinoma suho, a razmeroma hladno vreme s popoldanskimi temperaturami do največ 10 stopinj. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča