Po domače šparglje na Kmetijo Poreber

Po domače šparglje na Kmetijo Poreber

-
0 773

Začela se je sezona špargljev oz. belušev. Gre za okusno in zdravo zelenjavo. In da ne boste v dvomih, če ste izbrali prave, domače, Vas vabimo, da obiščete Kmetijo Poreber, Selišče 2, pri Dolenjskih Toplicah. Porebrovi imajo dva nasada te odlične zelenjave. S pobiranjem špargljev so začeli pred tednom dni in predvidevajo, da bodo svoje kupce razveseljevali vse do sredine junija.  Če si želite domače in okusne šparglje, z Dolenjske, potem pokličite Špelo na 040/884 944, ali Aleša na 031/ 882 747.

Znanilce pomladi, ali pa eno najbolj iskanih delikates oz. šparglje Kmetije Poreber, poznajo številni gostinci, pa tudi vrtci in šole. Gre za živilo, ki poskrbi za čiščenje našega organizma

Šparglji so najboljši naravni vir folne kisline in antioksidantov. Vsebujejo glutation, ki je eden od najmočnejših antikarcinogenov in antioksidantov, ter rutin, ki krepi stene krvnih žil in varuje kapilare pred poškodbami.

Šparglji so znani predvsem po svojem diuretičnem učinku – pospešujejo odvajanje vode, še nekaj ur po uživanju špargljev pa ima urin izrazito močan in značilen vonj.

Šparglji imajo le približno 40 kcal na 100 g, ne vsebujejo maščob in holesterola, zato so idealno spomladansko živilo, ki poskrbi za temeljito čiščenje organizma.