petek, 19 aprila, 2024
DomaSlovenijaPo Evropi se odpirajo, mi pa še kar nekaj

Po Evropi se odpirajo, mi pa še kar nekaj

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar je za Radio Slovenija dejala, da je v tem trenutku še težko govoriti o tem, kdaj in kako se bodo sproščali posamezni epidemiološki ukrepi in kateri bodo morda še ostali v veljavi. Je pa napovedala, da bo sproščanje ukrepov v bolnišnicah, šolah in socialnih ustanovah potekalo drugače kot v splošni populaciji, saj morajo omenjene ustanove ostati varne.

Kljub temu, da prebolela okužba z novim koronavirusom in cepljenje proti covidu-19 nekoliko slabše ščitita pred okužbo s trenutno prevladujočo koronavirusno različico omikron, je pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT) po njeni oceni še vedno smiseln. “Pogovarjamo pa se, kje so področja, kjer bi pogoj PCT tudi v Sloveniji varno umaknili iz uporabe,” je še poudarila Logarjeva.

Da v svetovalni skupini razmišljajo o sproščanju covidnih ukrepov, a da pri tem člani skupine niso enotni, je v sredo povedal tudi član skupine in vodja oddelka intenzivne terapije ljubljanske infekcijske klinike Matjaž Jereb. Po njegovih besedah bo glavni kriterij morebitnega sproščanja predstavljalo stanje na covidnih oddelkih, ki je trenutno še resno. Več naj bi bilo jasno v začetku prihodnjega tedna.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča