Po fronti bo jasno, vsaj do srede

0
207

Hladna fronta bo ponoči, kot je za poletje običajno, prešla Alpe. K nam se bo razširilo območje visokega zračnega tlaka, predvsem pod Velebitom bo zapihala zelo močna burja, ki bo dosegala hitrosti do 120 in več km/h.

Prava poletna vročina bo na skrajnem JV in JZ Evrope, v Grčiji, Španiji in na Portugalskem bo jutri med 35 in 40 stopinj. Hladnejši zrak bo dosegel osrednji del Evrope, v Berlinu bo prijetnih 23 stopinj, marsikje na Balkanu in v vzhodni Evropi bo pred fronto še šlo nad 30.

Ponoči bo oblačno s padavinami, nastajali bodo močni nalivi. Ob prehodu fronte bo zapihal močan veter, ob morju tramontana, ki bo hitro obrnila na zmerno burjo. Pojav toče je ponoči malo verjeten, proti jutru bodo padavine slabele in do jutra marsikje že ponehale.

Jutro bo vetrovno, zato kakšne sopare ne bo. Na SZ bo najbolj sveže, okoli 10 stopinj. V večjem delu Slovenije bo okoli 16, na Primorskem do 18 stopinj Celtzija. Dopoldne se bo od SZ jasnilo, več oblakov bo ostalo na vzhodu Slovenije, kjer lahko še pade kakšna kaplja dežja. Največ sonca bo jutri na Primorskem, burja bo čez dan že slabela, proti večeru se bo povsod zjasnilo.

(slo_pop) Burja bo spet premešala oz. nekoliko ohladila morje, danes je imela voda še 26 stopinj++ nekoliko pa se bo ohladilo tudi ozračje. Na Primorskem bo ostalo pod 30 stopinj, 23 stopinj bo na Gorenjskem in na jugovzhodu Slovenije, od osrednjega dela do Pomurja bo do 26 stopinj Celzija.

Nedelja bo sončna. Dopoldne bo na vzhodu še nekaj oblačnosti, burja na Primorskem bo ponehala. Temperatura bo zelo prijetna, zjutraj bo 14, popoldne okoli 27, na Primorskem pa do 30. Nov teden se bo začel s precej svežim jutrom, čez dan bo sončno in za kakšno stopinjo topleje kot v nedeljo. Tudi torek bo sončen in suh, popoldne se bo ogrelo do okoli 30 stopinj, v drugi polovici tedna pa kaže na ohladitev s padavinami.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj