torek, 7 maja, 2024
DomaVremePo fronti razjasnitev

Po fronti razjasnitev

Ponoči bo oblačno s padavinami. Sprva bodo še nastajale nevihte, ki jih bodo spremljali lokalni nalivi in močnejši sunki vetra, medtem ko je toča manj verjetna. Tudi jutro bo oblačno, marsikje bo še deževalo. In velja opozorilo, da bodo na severu, pa tudi v osrednji Sloveniji visoke vode.

S severnim vetrom bo k nam dotekal hladnejši zrak. V večjem delu Slovenije bo zjutraj od 13 do 16 st. C. Na Gorenjskem, kjer se bo zjutraj že začelo jasniti, bo okoli 10, na Primorskem ob zmerni burji 17 oz. 18 st. C. Dopoldne bo predvsem na vzhodu še oblačno z občasnim dežjem, na zahodu pa bo večinoma suho s krajšimi sončnimi obdobji. Popoldne bodo sončna obdobja daljša, a bodo še nastajale plohe, nastalo bo tudi nekaj neviht, ki pa ne bodo tako silovite kot v preteklih dneh.

Popoldne bo kar sveže. V večjem delu Slovenije bodo temperature od 20 do 23 st. C. Topleje bo na Primorskem, kjer bo še pihala burja. Na Goriškem bo 26, ob morju pa 27 st. C.

Kljub temu da silovitih neurij ni pričakovati, dan ne bo najbolj primeren za obisk gora. Prevladovalo bo oblačno in megleno vreme. Zjutraj bo marsikje še deževalo, po najvišjih vrhovih bo lahko tudi snežilo, sredi dneva in popoldne pa bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Pihal bo zmeren severni veter.

Četrtkovo jutro bo marsikje megleno in zelo sveže s temperaturami okoli 10, v alpskih dolinah ter na planotah Notranjske in Kočevske pa bo le okoli 5 stopinj. Čez dan bo sončno in do 25 stopinj. V petek bo sončno. Popoldne bo zapihal JZ veter. Blizu 30 stopinj bo. Tudi sobota bo večinoma sončna, popoldne bo predvsem na zahodu in severu Slovenije nastalo nekaj neviht. V nedeljo nas bo dosegla hladna fronta, zato bo vreme spet bolj nestanovitno. Popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča