Po fronti suhi dnevi, vsaj do nedelje

0
173

Temperatura počasi pada in narava tako skrbi za vse lepšo, slikovitejšo podobo jeseni. Na paleti je vse manj zelenih odtenkov, zato pa je več rumenih, oranžnih in rdečih. Ob nižjih temperaturah se znižna tudi raven klorofila v listih, ki sicer skrbi za zeleno barvo.

Ponoči se bodo na zahodu in jugu začele pojavjati manjše padavine, ki se bodo postoma krepile in širile proti SV. Več dežja bo v južni polovici Slovenije, kjer se bodo ponovno pojavljaljale nevihte z lokalnimi nalivi. Ponoči se bodo na zahodu in jugu začele pojavjati manjše padavine, ki se bodo postoma krepile in širile proti SV. Več dežja bo v južni polovici Slovenije, kjer se bodo ponovno pojavljaljale nevihte z lokalnimi nalivi.

Na severu bo zjutraj že zapihal SVdnik, na jugu bo še južni veter. Ob morju bo toplo pri 16 stopinjah, v večjem delu Slovenije pa od 11 do 12 stopinj. Bolj sveže bo samo v Alpskih dolinah, okoli 7 stopinj Celzija. Na zahodu bodo padavine ponehale že v dopoldanskem času in kmalu se bo pokazalo sonce. Na vzhodu bo še deževalo, tukaj bodo padavine ponehale šele popoldne, ostalo bo oblačno. Pihal bo severni veter, na Primorskem pa šibka do zmerna burja. Na zahodu bodo temperature višje. Ob morju in na Goriškem bo okoli 20 stopinj, drugje po Sloveniji bo občutno manj, in sicer od 12 do 15 stopinj Celzija.

V gorah bo zimsko. Ponoči in jutri bo spet snežilo. Meja sneženja se bo spustila do okoli 1700 metrov, največ padavin bo na območju Snežnika. Pihal bo zmeren do močan severnik, ki bo izrazitejši v visokogorju in bo gradil snežne zamete.

Sredi bo sledilo nekaj vremensko umirjenih jesenskih dni. Četrtek se bo začel z meglo po nižinah in temperaturo okoli 5 stopinj. Dan bo prinesel veliko sonca, ogrelo se bo do 19 stopinj. Tudi petkovo jutro bo sveže in megleno, čez dan bo na nebu nekaj visoke oblačnosti, ampak prevladovalo bo sonce. V soboto bo zapihal JZ veter, oblačnost od zahoda se bo gostila, do večera bo še ostalo suho. Ohladitev s padavinami nas bo po trenutnih napovedih zajela v nedeljo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj