sobota, 18 maja, 2024
DomaVremePo fronti umiritev do sobote

Po fronti umiritev do sobote

Junijski prehodi hladnih front skrbijo za nezadovoljstvo. Spet so nastajala neurja s točo, nalivi in močnejšim vetrom.

Noč bo oblačna. Občasno bo še deževalo, več dežja bo na Gorenjskem, Štajerskem in Koroškem. Tudi jutro nam bo prineslo oblake, tu in tam bo lahko še padlo nekaj kapelj dežja. Na Primorskem se bo v drugem delu noči okrepila burja, ki bo na izpostavljenih v Vipavski dolini lahko dosegla hitrost do 100 km/h. Drugod bo pihal šibak SV veter.

Zaradi oblakov in vetra bodo jutranje temperature kar visoke. V krajih z burjo bo od 20 do 22 st. C. V nižjih delih vzhodne in osrednje Slovenije bo od 14 do 16 st. C. Bolj svežih 11 stopinj bo na Gorenjskem. Dopoldne se bo v večjem delu Slovenije pokazalo sonce, popoldne pa bo občasno spet nekoliko več oblačnosti. Predvsem na severu bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh.

Na Primorskem, kjer bo še pihala šibka burja, bo poletnih 28 stopinj. V osrednji Sloveniji in na JV-du bo okoli 24 stopinj, na severu od 21 do 23 st. C.

Tudi v gorah bo šlo jutri vreme počasi na bolje. Zjutraj bo marsikje še oblačno z rahlim dežjem, čez dan pa se bo v večjem delu gora delno zjasnilo. Kljub temu pa bo lahko popoldne predvsem na severu še nastalo nekaj ploh. V sredogorju bo pihal šibak SV, v visokogorju pa zmeren severni veter.

Četrtek bo sončen. Jutro bo sveže z nekaj kratkotrajne megle po nekaterih nižinah. Čez dan pa bo prijetno toplo s temperaturami malo nad 25 stopinj. Tudi petek bo sončen in poletno topel. Popoldne bo ponekod zapihal JZ veter in na zahodu se bodo začeli nabirati oblaki. V soboto se bo čez naše kraje pomikala nova vremenska fronta, zato bo prevladovalo oblačno vreme. Ponekod bo že zjutraj deževalo, čez dan pa se bodo padavine v obliki krajevnih ploh in neviht razširile nad večji del države. V nedeljo in ponedeljek lahko spet pričakujemo več sončnega vremena, a povsem brez neviht še ne bo šlo. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča