torek, 16 aprila, 2024
DomaVremePo fronti veter in ohladitev

Po fronti veter in ohladitev

Hladna fronta nas bo prešla že to noč. Pospremile jo bodo manjše krajevne padavine in okrepljen SV veter, na Primorskem bo zapihala burja. Proti jutru se bodo oblaki umaknili, tako da bomo nov teden začeli s soncem.

Ob vetrovnem vremenu v večjem delu Slovenije še ne bo zmrzovalo. Izjema so višjeležeče alpske doline, kjer se bo ohladilo do -2 stopinji. Po nižinah vzhodne in osrednje bodo temperature od 1 do 4, na Primorskem od 6 do 8 st. C.

Ponedeljek bo sončen, razvilo se bo nekaj plitvih kopastih oblakov. A vseeno zunaj ne bo najbolj prijetno, saj se bo SV-dnik čez dan še nekoliko okrepil in bo popoldne na izpostavljenih mestih presegel 70 kilometrov na uro. Še bolj vetrovno bo na Primorskem – v Vipavski dolini bodo najmočnejši sunki burje tudi nad 100 kilometrov na uro.

V primerjavi z nedeljo bo vsaj za 5 stopinj hladneje. Na Primorskem bo okoli 15 stopinj. Na severu Slovenije bo od 7 do 9 st. C, v osrednji in JV Sloveniji okoli 11 st. C.

Jutri bo bolje ostati v dolini ali pa se odločiti za nižje in severnemu vetru manj izpostavljene vrhove. Veter bo nekoliko manj izrazit v zahodnem delu gora, kjer bo sončno. Drugod se bo oblačnost sredi dneva prehodno povečala in nekatera pobočja bodo lahko v megli. Dotekal bo vse hladnejši zrak, tako da bodo temperature popoldne povsem zimske.

Najhladnejši zrak nas bo dosegel v noči na torek, ko se bodo kljub vetru tudi po nižinah temperature spustile malo pod ničlo. Čez dan bo sončno s temperaturami do največ 8 stopinj. V sredo bo veter nekoliko oslabel, zato bo zjutraj še nekoliko bolj mrzlo kot v torek. Sprva bo še sončno, čez dan pa se bo v večjem delu Slovenije pooblačilo. V četrtek bomo spet imeli več jasnine, ob koncu tedna pa kaže na oblake in občasne manjše padavine. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča