četrtek, 25 aprila, 2024
DomaLokalnoPo martinu in kolinah, zdaj vaški manj nosimo maske kot meški

Po martinu in kolinah, zdaj vaški manj nosimo maske kot meški

Enkrat martinovo, drugič koline, zdaj po praznikih pa še ena nova ugotovitev: “Predvsem pa se Slovenija /…/ deli na urbano in podeželsko. In na podeželju se maske nosijo bistveno manj kot v urbanih središčih,” je na dopoldanski novinarski konferenci dodal Kacin. Morda pa Jelko in nekateri ne vedo, da številni z mesta prihajajo na vas po dobrote. A ja, meške so spet okužili vaški, al kako že.

Tudi minulo poletje so bili vsi z vasi na morju, na partyjih?! Za ž’vino so pa skrbeli meški? Odgovorni so točno vedeli na koga bodo po praznikih spet kazali s prstom. Morda pa pozabljajo, da velike firme še delajo. Nekatere imajo dobre t.i. za zdravje varnostne sisteme, druge porazne.

Menim, da je čas, da se vrnemo v normalno življenje, naj se vse dejavnosti zaženejo. Korona je, z njo živimo skoraj leto dni. Ukrepi pa so malo čudni in velikokrat nerazumljivi in brez učinkov, če namreč spremljamo podatke pristojnih institucij. Določene manjše dejavnosti so večinoma zaprte, razen določenih. Okuženih pa vse več!

Tako kot v vsakem gospodarstvu po svetu, imamo manjše in velike gospodarstvenike. In pri nas so z ukrepi manjše dejavnosti spravili na minimum, nekateri so že propadli. Imamo pa tudi velike firme, ki nemoteno delujejo. Da ne bo pomote, vsem želim uspešno delo, poslovanje. Ne razumem pa, glede na ukrepe, kako so manjše dejavnosti, z manj ljudmi, bolj tvegane kot velike, če vam je tako mar za zajezitev virusa?

Prav tako mi je, ali pa tudi ne, še vedno neznanka, udejanjena namera, da so se odgovorni odločili za praznično sprostitve določenih ukrepov. Morda za to, da smo kužni na vaseh (ker po njihovih info manj nosimo maske kot meški. Ne vem, a so bili kaj ‘doma?’) poskrbeli za porast pozitivnih, ali za nadaljevanje jare korona – kače? Dobro ste vedeli zakaj, kajne?

Se pa v času domačih kolin perejo čreva. In ta morajo biti res dobro oprana, sprana. Še isti dan!

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča