četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremePo megli bo čez dan toplo

Po megli bo čez dan toplo

Ponoči se bo v višinah krepil JZ veter, ki bo postopno dosegel tudi nekatere nižine. Na Primorskem in Notranjskem bo oblačno in marsikje megleno s kakšno kapljo dežja, drugod bo več jasnine. Jutranje temperature bodo zelo razgibane. V krajih z vetrom bo krepko nad ničlo. Drugod bo okoli ničle ali nekaj stopinj pod njo. Na Primorskem bo od 5 do 8 stopinj.

Čez dan se bo oblačnost na zahodu zgostila in postopno razširila nad večji del države. Večinoma sončno bo popoldne le še na Štajerskem in v Prekmurju. Na Primorskem in Notranjskem bo že dopoldne rahlo deževalo ali rosilo, popoldne pa bo kakšna kaplja dežja možna tudi ponekod v osrednji in JV Sloveniji. Za ta čas bo zelo toplo, še zlasti to velja za kraje ob vzhodni meji, kjer se bo ogrelo do 13 stopinj. Okoli 10 stopinj bo tudi v osrednji Sloveniji in na Primorskem. Na Gorenjskem bo okoli 6 stopinj.

Jutri razmere ne bodo primerne za obisk gora, saj bo zelo vetrovno. Najmočnejši sunki zahodnika bodo krepko nad 100 km/h. Tudi po najvišjih vrhovih se bodo temperature jutri dvignile nad ničlo.

V četrtek bo veter nekoliko oslabel. V zahodni ter v delu osrednje in južne Slovenije se bo nadaljevalo oblačno vreme s kakšno kapljo dežja, drugod bo sončno s povsem pomladnimi temperaturami. Ob koncu tedna se vreme ne bo veliko spremenilo, le veter bo spet nekoliko izrazitejši. V soboto in nedeljo, ko se bo nad nami zadrževal najtoplejši zrak, se bodo temperature na vzhodu lokalno močno približale 20 stopinjam, medtem ko bo na zahodu zaradi gostejše oblačnosti in občasnega rahlega dežja nekaj stopinj manj. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča