petek, 19 aprila, 2024
DomaVremePo megli jasen in topel petek

Po megli jasen in topel petek

Ponoči se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo. Ker se bo polegel tudi veter, bo nižine vzhodne in osrednje Slovenije prekrila megla. Megleno bo zjutraj tudi na Goriškem in ob morju. Zmrzovalo bo v alpskih dolinah, kjer bosta -2 stopinji. Prav tako se bo živo srebro spustilo malo pod ničlo v zatišnih legah Koroške in Štajerske ter po dolgem času tudi na planotah Notranjske in Kočevske. Drugod bodo temperature nekoliko višje, pričakujemo od 2 do 5, ob morju okoli 7 st. C.

Dopoldne bo nekatere kotline še prekrivala megla. Po njenem razkroju bo petek v večjem delu Slovenije sončen, le v delu Primorske in Notranjske bo lahko tudi popoldne oblačno ali megleno. Podobno toplo bo kot danes. Na JV-du se bo ogrelo do 14 st. C. Kakšna stopinja manj bo na Štajerskem in v Prekmurju. Tudi marsikje v osrednji Sloveniji in na Primorskem bodo temperature presegle 10 stopinj. Prav veliko hladneje ne bo niti na Gorenjskem in Koroškem, kjer bo okoli 8 st. C.

Zelo toplo je tudi v višjih legah, kjer je skopnelo veliko snega. Nekatere prisojna pobočja so kopna že vse do nadmorske višine 1700 metrov. Jutri bo v večjem delu gora sončno, na nebu bo le nekaj tankih koprenastih oblakov. Ker bo zrak suh, bo vidljivost dobra. Ledišče se bo popoldne dvignilo nad najvišje vrhove.

Soboto bomo začeli s soncem in meglo po nekaterih nižinah, popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. Nedelja bo oblačna, nekaj jasnine bo popoldne le še na SV-du. Zahodne kraje bodo medtem že zajele rahle padavine, ki se bodo v noči na ponedeljek krepile in širile proti vzhodu. Ker bo pihal okrepljen JZ veter, bo sprva snežilo le v visokogorju, v ponedeljek pa se bo meja sneženja nekoliko spustila. Nekaj snega bo verjetno zapadlo tudi v višjeležečih alpskih dolinah, po nižinah večjega dela Slovenije bo deževalo. V torek pas pet suho in toplo. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča