četrtek, 2 maja, 2024
DomaVremeVroč dan

Vroč dan

Dobršen del Evrope in tudi Slovenijo je dosegle vroč afriški zrak in imamo četrti vročinski val tega poletja.

Ponoči bo jasno. Ker je v zraku veliko vlage, bo proti jutru predvsem po nižinah osrednje in JV Slovenije nastal megla. Ponekod na Primorskem bo še pihala šibka burja in v teh krajih bo jutro toplo s temperaturami od 21 do 23 st. C. Podobno bo tudi po gričevjih vzhodne Slovenije, medtem ko bodo po nižinah termometri pokazali od 15 do 19 st. C.

Torek bo sončen in vroč. Na nebo se lahko le izjemoma prikrade kakšen plitev kopasti oblak. Vročina bo ob šibki burji najbolj izrazita na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer se lahko lokalno ogreje vse do 37 st. C. Ob morju bo okoli 35 st. C. Na Štajerskem in v Prekmurju bo okoli 34, v osrednji in JV Sloveniji ter na Koroškem pa 33 st. C. Le kakšna stopinja manj bo v alpskih dolinah.

Tudi v višjih legah bo sončno. Nekaj oblačnosti bo popoldne nastalo le nad goratimi predeli severne Slovenije, a neviht ne pričakujemo, tudi vetra skoraj ne bo. Bo pa zelo toplo. Na 1500 metrov bo okoli 24, na 2500 metrov pa 18 st. C.

V sredo se bo v večjem delu Slovenije nadaljevalo sončno in vroče vreme. Ker pa bo v višinah k nam dotekal nekoliko manj topel in bolj vlažen zrak, bo ozračje nestabilno, zato lahko popoldne predvsem na severu Slovenije nastane nekaj neviht. Tudi v nadaljevanju tedna bo sončno in vroče. Popoldanske nevihte bodo v četrtek in v petek malo verjetne. Možnost za njihov nastanek se bo spet povečala ob koncu tedna, ko se nam bo od SZ-da bližala hladna fronta. Občutnejša sprememba vremena nas bo po današnjih napovedih dosegla v nedeljo popoldne ali v ponedeljek. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča