Po mestu spet z biciklom

Po mestu spet z biciklom

-
0 187

Vreme spet omogoča vožnjo s kolesom. V Mestni občini Novo mesto ponovno deluje avtomatiziran sistem za izposojo koles GoNM, ki bo v tem letu še nadgrajen z devetimi novimi postajami, dvajsetimi navadnimi kolesi, petinštiridesetimi električnimi kolesi in aplikacijo za pametne telefone.

Z današnjim dnem je začel delovati sistem v obstoječem obsegu s petindvajsetimi kolesi na petih lokacijah: na Seidlovi, Novem trgu, pri BTC-ju, Šolskem centru Novo mestu in na Ulici Slavka Gruma. V aprilu bodo v sistem dodali še štiri postaje z dvajsetimi kolesi na Drski, Glavnem trgu, pri Osnovni šoli Bršljin in na Seidlovi cesti. V maju bo sistem nadgrajen še z dodatnimi petimi postajami in petinštiridesetimi električnimi kolesi, ki bodo na Kandiji, Ragovski ulici, v Podbrezniku, pri Osnovni šoli Šmihel in Portovalu, uporabnikom pa bo za uporabo sistema na voljo tudi aplikacija za pametne telefone.

Zaradi povečanega obsega postaj in uvajanja koles na električni pogon, kar bo bistveno povečalo uporabnost sistema in nivo storitev za uporabnike, se v letu 2019 spreminjajo tudi cene članarine sistema. Obstoječim uporabnikom velja članarina do datuma poteka v letošnjem letu, za nove uporabnike, ki se bodo v sistem prijavili do 25. maja, bo letna članarina znašala petnajst evrov za koledarsko leto 2019, po tem datumu pa petindvajset evrov. Po 25.maju bo na voljo tudi mesečni paket za pet evrov.

Uporaba sistema GoNM je zelo enostavna, saj se morajo uporabniki pred uporabo zgolj registrirati v prostorih Turistično informacijskega centra (TIC) na Glavnem trgu 11, kjer plačajo članarino in s tem prejmejo kartico za brezplačno uporabo koles, v maju pa bodo storitev lahko uporabljali tudi s pomočjo aplikacije za pametne telefone. Dodatne informacije o delovanju in uporabi sistema izposoje koles lahko uporabniki prejmejo na spletni strani sistema GoNM.