sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremePo mokrem in težkem 'lomilcu' sledi peresno lahek in suh

Po mokrem in težkem ‘lomilcu’ sledi peresno lahek in suh

Zajetna snežna odeja bo vsaj nekoliko omilila smučarsko sezono tudi po nižjeležečih smučiščih, pa tudi stroške pri izdelavi umetnega snega. V naslednjih dneh pa bomo deležni t.i. suhega snega.

Ponoči se bo nadaljevalo oblačno vreme z občasnimi padavinami večinoma v obliki krajevnih ploh. V višinah se bo občutneje ohladilo, zato bo dež povsod prešel v sneg, a padavin bo malo, več kot 5 centimetrov snega bo lahko zapadlo le na skrajnem JV. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja, tukaj bo zjutraj med 3 in 5 stopinj Celzija. Tudi ponekod v notranjosti Slovenije bo zapihal SV veter, temperatura bo okoli ledišča, na SZ bodo -4 stopinje Celzija.

Četrtek bo povsod oblačen, na Primorskem bo večinoma suho ali pa bo rahlo deževalo, medtem ko bo v večjem delu Slovenije pogosto snežilo. Večinoma bo zapadlo le nekaj centimetrov bolj suhega snega, medtem ko ga nekaj več pričakujemo na JV države. Na Primorskem bo še pihala zmerna burja, veter v preostalem delu Slovenije pa bo ponehal. Po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo stopinja nad ničlo, na SZ bo stopinja v minusu, medtem ko bo na Primorskem med 6 in 8 stopinj Celzija.

Ponoči in jutri bo v gorah oblačno, ponekod megleno. Rahlo do zmerno bo snežilo, največ snega bo zapadlo na Snežniku. V sredogorju bo pihal zmeren, višje pa šibak SV veter. Hladneje bo, na višini 1500 metrov bo sredni dneva okoli -7 stopinj, na 2500 metrov -13.

Petek bo večinoma oblačen in suh, na Primorskem bo pihala zmerna burja. Nekaj sončnih žarkov bo občasno na severu, medtem ko bo na JV še občasno rahlo snežilo. V soboto bo predvsem ob naši severni meji kar nekaj sonca, v preostalem delu Slovenije bo oblačno in suho. Postopno bo hladneje, zjutraj okoli -5 stopinj, popoldne okoli ničle. V nedeljo bo sonca še malce več, v začetku prihodnjega tedna pa nas bodo od vzhoda dosegle nove padavine. Po zadnjih napovedih bo tudi po nižinah večinoma snežilo. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča