Po mrzlem jutru bo čez dan zapihal jugozahodnik

0
241

Pred nami je še ena jasna noč in spet se bo pošteno ohladilo. Ponekod bo zelo nizke temperature preprečila megla. V mrazu izpostavljenih legah bo spet pod ničlo, do -2 stopinji, po nižinah vzhodne Slovenije bo 2 oziroma 3 stopinje nad ničlo, v osrednji Sloveniji bo 4, na Primorskem pa do največ 6 stopinj Celzija.

Petek bo sončen in suh, sicer bo na nebu nekaj oblakov, zapihal bo južni do JZ veter, ki bo k nam prinašal toplejši zrak in naznanjal spremembo vremena. Najtopleje bo na Primorskem, ogrelo se bo do 22 stopinj Celzija, 20 ali kakšna stopinja pod 20 bo v osrednji in vzhodni Sloveniji, 17 stopinj Celzija bo na Gorenjskem.

V gorah so bile v zadnjih dneh temperature tudi čez dan pod ničlo. V petek pa bo višine dosegla občutna otoplitev, v sredogorju se bo ogrelo do 9 stopinj, na višini 2500 metrov bod 3 stopinje. Razmere za obisk gora bodo dobre, sončno bo in suho, nekaj kopaste oblačnosti bo le popoldne. Pihal bo šibak do zmeren zahodni veter.

V soboto bo na severu in vzhodu večji del dneva še sončno, medtem ko bo na zahodu in jugu oblačno že od jutra. Prevladovalo bo suho vreme, v hribovitih krajih zahodne Slovenije pa se bodo popoldne že začele pojavljati manjše padavine. Pihal bo JZ veter, dnevne temperature bodo malce nad 20 stopinj. V noči na nedeljo se bo dež nekoliko okrepil in razširil nad vso državo. Nedelja bo oblačna in deževna, več padavin bo v zahodni Sloveniji. Oblačen in precej deževen bo tudi začetek prihodnjega tedna, zaenkrat pa kaže, da padavine ne bodo tako obilne kot so bile konec prejšnjega tedna.