Čez dan toplo

0
108

Popoldne pa se bo oblačnost od zahoda povečala. Po jutranjem zatišju bo zapihal JZ-veter, s katerim bo k nam spet dotekal toplejši zrak. Najbolj, do 12 st. C se bo ogrelo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju. Drugod bo 10 oziroma 11 stopinj. Manj bo le v višjeležečih alpskih dolinah, kjer bo 5 stopinj.

V visokogorju je v zadnjih 24 urah zapadlo od 30 do 60 centimetrov snega, ki se je slabo sprijel z obstoječo podlago, zato se je močno povečala nevarnost snežnih plazov. V sredogorju pa je zapadlo od 15 do 40 cm snega. Jutri bo sprva večinoma sončno, sredi dneva pa bo oblačnost od zahoda naraščala. Dopoldne bo pihal šibak do zmeren SZ-dnik, popoldne bo predvsem v visokogorju zapihal močan JZ-dnik.

V noči na petek nas bo prešla oslabljena fronta, zato bo predvsem v južni Sloveniji prehodno rahlo deževalo, nad okoli 700 metri nadmorske višine pa rahlo snežilo. Do petka zjutraj bodo padavine povsod ponehale in čaka nas krasen dan z zelo malo ali nič oblaki. Pihal bo severni veter, ki bo marsikje okrepljen. V soboto bo zapihal JZ-dnik, zato se bo spet pooblačilo. Večinoma bo suho, le v hribovitih krajih bo popoldne že rahlo deževalo ali rosilo. V nedeljo se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. V alpskih dolinah bo snežilo, drugod po nižinah pa večinoma deževalo. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj