petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaPo nesreči grozil policistom

Po nesreči grozil policistom

Nekaj po 18. uri so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči med Sotelskem in Brestanico, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila s pripeto prikolico povzročil prometno nesrečo in odpeljal s kraja. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev in pobeglega voznika našli pri Sotelskem. Kršitelj je ob prihodu policistov poskušal peš pobegniti, vendar so ga prijeli in obvladali. Ves čas postopka je 41-letni moški žalil policiste in jim grozil, da jih bo ubil. Osumljencu, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, so odvzeli prostost in ga pridržali, ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Zaradi povzročitve prometne nesreče vodo uvedli hitri postopek.

Krški policisti prijeli tatove

Policisti PP Krško so bili okoli 11. ure obveščeni, da naj bi v prodajalni v Krškem neznanci odtujil več kosov oblačil in pobegnili. Na podlagi opisa so 29-letno osumljenko in dva otroka izsledili in jim zasegli ukradena oblačila. Otroka so predali staršem in o dogodku seznanili pristojni center za socialno delo. Zoper 29-letno osumljenko bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Poskus vloma

Med 28. 2. in 1. 3. je v Krški vasi nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo vstopiti, z vlomom pa je povzročil za okoli 200 evrov premoženjske škode.

Predvajanje glasne glasbe

Policisti PP Novo mesto so bili nekaj pred 20. uro obveščeni o motečem predvajanju glasne glasbe v Šmihelu. Takoj so odšli na kraj, vzpostavili javni red in mir in 66-letnemu moškemu zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Nesreča pri delu

Okoli 10. ure smo bili obveščeni o nesreči pri delu v kraju Žvirče na območju PP Dolenjske Toplice. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila, ko je 29-letni delavec, ki je opravljal dela na strehi stanovanjske hiše, padel z odra z višine 5,5 metrov. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preiskujejo, o nesreči so obvestili tudi pristojnega inšpektorja za delo. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili tožilstvo, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča