Nevaren ‘ognjemet’ s fračami?

0
14860

To smo nekako tudi pričakovali. Glede na minule podobne preiskave, saj storilci oz. uporabniki prepovedano dobro skrijejo. Med božično – novoletnimi prazniki smo poročali o streljanju iz avtomatskega orožja, številni bralci ste nam posredovali tudi fotografije in videe izstrelkov, ki ste jih našli na premičninah, nepremičninah, na dvorišču, v hiši. Najbolj pestro je bilo na območju znane okolice v Novem mestu in znane okolice pri Črnomlju

Policisti PP Črnomelj so na podlagi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, pridobili odredbo sodišča in 7. januarja opravili hišni preiskavi na naslovu bivanja dveh osumljencev v naselju v okolici Črnomlja. S Policijske uprave Novo mesto so nam posredovali odgovor.

Med hišnimi preiskavami so našli in zasegli 25 nabojev za puško, več tulcev, manjšo količino prepovedane konoplje in več predmetov, za katere obstaja sum, da izvirajo iz kaznivih dejanj vlomov. Zasežene predmete so policisti poslali v analizo in nadaljujejo s preiskavo. Zoper oba osumljenca bodo po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Med hišno preiskavo je eden izmed osumljencem policistu poskušal preprečiti izvedbo policijskih nalog in mu grozil. Zoper njega bodo podali tudi kazensko ovadbo zaradi preprečitve uradnega dejanja in maščevanja uradni osebi in razžalitve.

Ne glede na vse, je bila t.i. akcija teden dni kasneje. Naši viri so nam sporočili, da se napoveduje preiskava, za katero smo izvedli tri dni pred samim dogodkom. A slednje informacije nismo pridobili iz policijskih vrst, pač pa…

In upam, da bo kdo dokončno ustavil tudi t.i. nelegalno kreditiranje civilov. Zanimivo je, da prejemniki socialne pomoči, pomagajo ljudem, ki so zaposleni. Pa naj si slednje razlaga vsak po svoje. Za to menda imamo pristojne organe. In glede na vse skupaj lahko ugotovimo, da so se uporabljale zgolj frače, s katerimi so v nebo leteli naboji/izstrelki AK 47. Ali pa, da gre za navadno populistično poročanje, kajne?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj