ponedeljek, 6 maja, 2024
DomaLokalnoPo petih letih končno umestitev brvi v Irči vasi

Po petih letih končno umestitev brvi v Irči vasi

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je danes v Irči vasi z Martinom Gosenco, predsednikom uprave izbranega izvajalca podjetja CGP d.d. podpisal pogodbo za izvedbo vseh potrebnih del za gradnjo pešaško-kolesarske brvi v Irči vasi. Izvajalec bo z deli pričel še ta mesec, brv nad reko Krke, ki se bo na desnem bregu navezovala na lokalno cesto v Irči vasi, na levem bregu pa na pas med naseljema Lastovče in Groblje, pa bo predvidoma zgrajena v slabem letu. Vrednost projekta znaša nekaj več kot 2.108.000 evrov, projekt pa bosta delno sofinancirala tudi Kohezijski sklad Evropske unije in država, potrjeni znesek sofinanciranja znaša nekaj več kot 876.000 evrov.

Po tem, ko je zasebni lastnik zaradi zemljišča v Bršljinu sredi junija že trinajstič izgubil vloženo pritožbo (tokrat na izdano gradbeno dovoljenje), je po več kot petih letih Mestni občini Novo mesto uspelo zaključiti vse postopke in pridobiti pravnomočno gradbeno dovoljenje. V teh dneh bodo tako stekla pripravljalna dela za izgradnjo brvi, ki bo vsebovala dve pešpoti in kolesarsko stezo na sredini. »Gre za lahko kovinsko konstrukcijo na veliki višini, sam most pa je edinstven v širši okolici, zato bo nova pridobitev tako za nas kot za Mestno občino Novo mesto dobra referenca, vsekakor pa zanimiva izkušnja za vse, ki bodo brv uporabljali,« je ob podpisu pogodbe povedal predsednik uprave podjetja CGP d.d. Martin Gosenca.

Kot je na podpisu pogodbe izpostavil župan Gregor Macedoni, se bodo z izgradnjo brvi za pešce in kolesarje na tem območju zaokrožile kolesarke in peš povezave v tem delu Novega mesta. »Z novo brvjo, ki bo zagotovo tudi vizualna mojstrovina, povezujemo načrtovane površine za kolesarje v Lastovčah s potmi ob Topliški cesti, ki peljejo proti novim potem v gozdu Portoval, proti stadionu in centru Novega mesta. Nova brv bo sicer del celovito urejene povezave za pešce in kolesarje Bršljin –Drska, ki je že v fazi projektiranja. Prav tako se bodo kolesarske povezave navezale na predvideno »Regionalno kolesarsko povezavo Novo mesto – Straža«, z načrtovanimi izvedbami pa smo še korak bližje k uresničitvi naših prizadevanj na področju trajnostne mobilnosti v Mestni občini Novo mesto,« je še dodal župan Gregor Macedoni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča