četrtek, 2 maja, 2024
DomaVremePo petku vremenska stabilnost

Po petku vremenska stabilnost

V prvem delu noči bo še nekaj oblakov, nato se bo zjasnilo, proti jutru pa se bo na zahodu nekoliko pooblačilo. Zlasti v osrednji Sloveniji bo nekaj megle, največ sonca bo zjutraj na vzhodu. Jutro bo toplo, na Primorskem bo okoli 20 stopinj, v osrednji Sloveniji bo 18, le kakšna stopinja manj bo po nižinah vzhodne Slovenije. Na SZ se bo živo srebro ustavilo pri 14 stopinjah.

Že dopoldne bo nekaj oblačnosti, ki se bo sredi dneva še bolj zgostila. Popoldne bodo nastajale plohe in posamezne nevihte, hujših neurij sicer ne pričakujemo, vseeno pa se lahko lokalno pojavljajo nalivi. Na Primorskem bo še en vroč dan, ogrelo se bo do 32 stopinj Celzija. Drugje bodo temperature pod 30 stopinj. Na Gorenjskem bo 26 stopinj, stopinja ali dve več bo na Štajerskem in v Prekmurju, 29 stopinj Celzija bo v osredji in JV Sloveniji.

Petek ne bo primeren za visokogorske ture. zaradi visoke vlažnosti bo vidljivost bolj slaba, že dopoldne bo tudi kar nekaj oblačnosti, od poldneva dalje se bodo povsod pojavljale plohe in nevihte. V sredogorju bo pihal šibak vzhodnik, višje šibak severni veter. Na 1500 metrov bo jutri 17 stopinj, na 2500 metrov 10 stopinj Celzija.

V soboto bo s SV vetrom k nam začel dotekati bolj suh zrak. Ozračje bo bolj stabilno in tudi popoldne skoraj povsem jasno. Iz jutranjih 17 se bo popoldne ogrelo do 31 stopinj, še nekaj stopinj več bo ob šibki burji na Primorskem. Nedelja bo sončna, suha in vroča, ogrelo se bo do 32 stopinj Celzija, na Primorskem bo 35. Sončno vreme s poletnimi temperaturami se bo nadaljevalo tudi v začetku prihodnjega tedna. Vsaj v prvi polovici bo možnost za popoldanske nevihte zelo majhna. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča