četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremePo plesu snežink oblačni dnevi, za konec leta toplo

Po plesu snežink oblačni dnevi, za konec leta toplo

Ponoči se bo na zahodu delno zjasnilo, drugod bo oblačno. Predvsem na Dolenjskem, Kočevskem, v Beli krajini in Posavju bo rahlo snežilo. Morda zapade od cm do 5 cm snega. 😉 Bomo videli. Sicer pa bodo padavine proti jutru ponehale in oblačnost se bo začela trgati.

Največ jasnine bo zjutraj na Primorskem, kjer bo še pihala šibka burja. V teh krajih bodo temperature od 7 do 7 st. C. Minus tri stopinje bo v alpskih dolinah, drugod bo od -1 do 1. V ponedeljek bo na primorski strani alpsko-dinarske pregrade kar nekaj sonca, drugod bo oblačno in predvsem v višjeležečih krajih tudi megleno. Jasniti se bo začelo šele proti večeru. Pod oblačnim pokrovom se temperatura ne bo veliko spremenila. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo od 0 do 2 st. C. Precej topleje bo na Primorskem, kjer bo dopoldne še pihala šibka burja. Tukaj se bo ogrelo do 11 st. C.

Po nočnem plesu snežink se bo v visokogorju delno zjasnilo, marsikje v sredogorju pa bo še oblačno ali megleno. Zaradi hitrih temperaturnih sprememb in skromnih padavin v zadnjih dneh se nevarnost snežnih plazov počasi zmanjšuje, a naj vas to ne zavede, saj bo v ponedeljek veliko planinskih poti poledenelih.

V torek bomo večji del dneva imeli oblačno, a suho vreme. Popoldne se bo v višjih legah prehodno delno zjasnilo, a že proti večeru se bo oblačnost spet zgostila. V noči na sredo bo predvsem v severnem in vzhodnem delu Slovenije prehodno rahlo deževalo, nad okoli 1500 metri nadmorske višine pa rahlo snežilo. V sredo zjutraj bodo padavine povsod ponehale, vendar kljub temu večjih razjasnitev še ne pričakujemo. Precej oblakov bomo imeli tudi še v četrtek, nato pa bomo prišli pod vpliv SZ vetra, ki bo osušil in tudi ogrel ozračje. V krajih s soncem bodo temperature v petek in soboto presegle 15 st. C, v krajih z dolgotrajnejšo meglo pa bo za okoli 10 stopinj manj. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča