četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaPo pobegu zažgal vozilo. Kazen 3.120 €

Po pobegu zažgal vozilo. Kazen 3.120 €

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 67 nujnih primerih. Posredovali so zaradi 20-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. V 11 primerih so ugotavljali kršitve, ki se nanašajo na prepoved kurjenja v času razglašene velike požarne ogroženosti. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in sprožitve signalno varnostne naprave.

Zaradi številnih kršitev plačilni nalog in obdolžilni predlog

Črnomaljske policiste je okoli 19.30 občan obvestil o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila na območju Semiča. Na podlagi opisa so kršitelja izsledili in ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali. Voznik twinga, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic, znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti naselju Sovinek, kjer je vozilo zažgal in pobegnil. Gasilci so požar pogasili, policisti pa bodo 29-letnemu večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, izdali plačilni nalog zaradi številnih kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih, Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu in Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju. Za omenjene kršitve je predvidena globa v višini 3120 evrov.

Nesrečo povzročil voznik začetnik

21. 3. okoli 6.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Žužemberkom in Dvorom. Policisti PP Dolenjske Toplice so opravili ogled in ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika začetnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so mu zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Pobegli povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj po 20. uri je občanka policiste PP Črnomelj obvestila, da je pred prodajalno v Črnomlju voznik osebnega avtomobila trčil v njeno vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Policisti so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je v križišču voznik zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil voznice. Pobeglega voznika so izsledili in ugotovili, da gre za 46-letnega večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V litru izdihanega zraka je imel 0,68 miligramov alkohola, vozil pa je neregistriran in nezavarovan Renault twingo, na katerem sta bili nameščeni ukradeni registrskih tablici. Avtomobil so zasegli, zoper 46-letnega osumljenca pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kršitelj odklonil preizkus alkoholiziranosti

Nekaj po 20. uri so policisti PP Šentjernej med kontrolo prometa med Gorenjo Staro vasjo in Orehovico s svetlobnimi in zvočnimi signali
ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je vijugal po cesti in z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Voznik Opla vivaro znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo do naselja Zapuže, kjer je ustavil. Policisti so med postopkom ugotovili, da gre za 50-letnega kršitelja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določajo globo v višini 2060 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 23 kazenskih točk.

Vlomi in tatvine

V Šmarjeških Toplicah je med 18. 3. in 21. 3. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil zračno puško. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 200 evrov.

Na Hribu pri Cerovcu je neznanec iz odklenjene počitniške hiše odtujil motorno žago.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča