Po Podgurju spet lovili migrante

0
3221

Še ena delovna nedelja za policiste, ki se ukvarjajo s tujci, ki ilegalno prehajajo državno mejo. Že vse od marca na območju beležijo številne ilegalne prehode. Tako so tudi danes na območju Dolnje Težke Vode lovili ilegalne migrante, ki so očitno čakali na prevoz. Tri so policisti prestregli že zjutraj. A scenarij se je zgodil še pozno popoldne. Vse se je odvijalo v neposredni bližini glavne ceste Novo mesto – Metlika. Ilegalci, teh naj bi bilo od pet do deset, po posredovanju policistov pobegnili. Koliko so jih prejeli bo najverjetneje znano jutri. Nekaj ilegalcev je pobegnilo v smeri Rajnovšč.

O omenjenem taboru v gozdu smo poročali že pred meseci. Bralci ste nam sporočili, da je bil precej živahen dan tudi na Hrvaški gori nad Šentjernejem.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Brežice so 9. 11. okoli 6. ure med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Dvorcah ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Seat, slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 49-letni državljan Slovenije v avtomobilu prevaža sedem državljanov Turčije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije pa še niso zaključeni.

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo iz Srbije pripeljal žito, v enem izmed vagonov našli skrita dva državljana Sirije, ki sta se po skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 10. 11. so na podestu vagona, ki je prav tako prevažal žito, odkrili državljana Sirije in državljana Egipta, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli. Na tovornem vlaku, ki je iz Srbije pripeljal pločevino, so na podvozju vagona našli dva državljana Afganistana, ki sta skušala nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PMP Obrežje so 8. 11. med pregledom tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak v tovornem delu našli državljana Libije in državljana Egipta, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli. Predali so ju hrvaškim policistom.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 8. 11 in 11. 11. izsledili in prijeli še 15 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju krajev Dvorce, Mali Kal, Dolnja Težka Voda, Sevnica, Zalog in Krško. Policijski postopki s šestimi državljani Maroka, štirimi državljani Libije, tremi državljani Pakistana in dvema državljanoma Afganistana še niso zaključeni, so sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj