V&F: Po pregretosti močne nevihte s točo

0
803

Končuje se junij, a beležimo že drugi vročinski val. Po Sloveniji so padli novi temperaturni rekordi za junij, žal pa takšen razvoj vremena ne obeta. Že zgodaj popoldne, okoli 14. ure je nad Prekmurjem, Avstrijo in Madžarsko, nastala velika nevihtna celica. Zapihal je okrepljen veter, padala je toča.

Neurje z močnim vetrom je zajelo tudi občino Gornji Petrovci. Gasilci so prečrpavali meteorno vodo iz osnovne šole v Gornjih Petrovcih ter iz enega stanovanjskega objekta v naselju Neradnovci in čistili lokalne ceste.

V občini Kuzma gasilci PGD Gornji Slaveči odstranjujejo posledice neurja v naselju Gornji Slaveči. V naselju so večji nanosi blata na nekaterih cestah.

V občini Puconci je neurje s točo zajelo naselje Otovci. Gasilci PGD Vaneča so odstranjevali podrto drevje med naseljema Vaneča in Šalamenci.

Neurje s točo je zajelo občino Rogašovci. Gasilci posredujejo v naseljih Nuskova, Serdica in Sotina, kjer odstranjujejo podrto drevje ter čistijo cestišče, ter pokrivajo odkrite strehe objektov.

Popoldne in zvečer bodo ozračje predvsem v vzhodni polovici države ohladile krajevne plohe in nevihte, ki bodo zaradi velike pregretosti ozračja lahko tudi močnejše. Proti večeru nas bo s severa dosegla še hladna fronta. Nevihtne celice se bodo pomaknile proti JV Slovenije

(foto: Vestnik.si)

VIDEO: TOČA V PREKMURJU (Vestnik.si)

VIDEO: TOČA V PREKMURJU (Vestnik.si)

Gepostet von Dolenjskanews am Donnerstag, 27. Juni 2019

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj