Po pretepu pijan pobegnil, motorist huje poškodovan, ..

0
901

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 136 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval motorist, šest prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 18 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila petim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih nasilja v družini, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

HUDO POŠKODOVAN MOTORIST

18. 6. okoli 10.30 se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti v kraju Brod v Podbočju. Policisti Policijske postaje Krško so opravili ogled kraja prometne nesreče, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 51-letni voznik kmetijskega traktorja s pripetim polpriklopnikom, ki je ob zavijanju levo odvzel prednost 43-letnemu motoristu, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Motorista, ki je po trčenju padel in se huje poškodoval, so reševalci odpeljali v bolnišnico.

POVZROČITELJI PROMETNIH NESREČ POD VPLIVOM ALKOHOLA

V noči na 18. 6. so bili metliški policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Gribljami in Krasincem. Ugotovili so, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Voznik in štirje potniki so se v nesreči lažje poškodovali. 19-letni povzročitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,14 miligramov alkohola (2,37 g/kg). Avtomobil so mu policisti zasegli, po zaključeni preiskavi pa ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Novomeški policisti so bili 18. 6. okoli 5. ure obveščeni o prometni nesreči v Novem mestu. Ugotovili so, da je 19-letni moški na parkirnem prostoru na Novem trgu našel avtomobilske ključe in z njimi odklenil avtomobil, parkiran v bližini. Kršitelj se je odpeljal proti Bršljinu in na Ljubljanski cesti zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v podporni steber. Policisti so še ugotovili, da 19-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V litru izdihanega zraka je imel 0,45 miligramov alkohola (0,94 g/kg). O ukradenem vozilu so policisti obvestili oškodovanca, ki je izgubil ključe vozila. Zoper 19-letnega moškega bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi odvzema motornega vozila. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

PO PRETEPU POBEGNIL Z 2,70 PROMILA ALKOHOLA

Policisti Policijske postaje Brežice so bili 18. 6. zvečer obveščeni, da naj bi v gostinskem lokalu v Brežicah prišlo do pretepa, eden izmed udeležencev pa naj bi pobegnili z osebnim avtomobilom. Na podlagi opisa vozila so policisti 32-letnega kršitelj izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,30 miligramov alkohola (2,70 g/kg). Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo obvestili sodišče, zaradi kršitev javnega reda in miru pa so mu izdali plačilni nalog.

VOZNIK ZAČETNIK POD VPLIVOM ALKOHOLA

V noči na 19. 6. so policiste občani obvestili o nevarni in objestni vožnji voznika osebnega avtomobila. Kršitelja so policisti izsledili in ustavili v Bršljinu. Med postopkom so ugotovili, da je cestnoprometne predpise kršil 20-letni voznik začetnik. V litru izdihanega zraka je imel 0,33 miligramov alkohola (0,69 g/kg). O kršitvah bodo seznanili sodišče.

ZASEGI VOZIL

Policisti Policijske postaje Novo mesto so 17. 6. dopoldan v Novem mestu ustavili voznika osebnega avtomobila, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Vozil je neregistriran avtomobil, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici, ki pripadata drugima voziloma. Avtomobil so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med kontrolo prometa v Krmelju so sevniški policisti v noči na 18. 6. ustavili voznika osebnega avtomobila Ford fiesta. 37-letni kršitelj ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran avtomobil. V litru izdihanega zraka je imel 0,84 miligramov alkohola (1,75 g/kg). Avtomobil so mu policisti zasegli in napisali obdolžilni predlog.

19. 6. popoldan so trebanjski policisti v Trebnjem ustavili voznika osebnega avtomobila Renault twingo. 37-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, med vožnjo pa ni uporabljal varnostnega pasu. Vozil je neregistriran in tehnično neizpraven avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu policisti zasegli in o številnih kršitvah seznanili sodišče.

VLOM

V Veliki Loki so neznanci med 16. 6. in 17. 6. iz gospodarskega objekta odtujili tri kardane, motorno žago in visokotlačni čistilec. Latnika so oškodovali za 2400 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj