Po Sloveniji: Estoncu etapa, Golčer 5.

Po Sloveniji: Estoncu etapa, Golčer 5.

-
0 58

Drugo etapo kolesarske dirke po Slovenije je dobil Estonec v dresu Katjuše Rein Taaramae, ki je nahitreje prekolesaril od Nove Gorice na Golte. Najboljši Slovenec je bil Jure Golčer (Adria Mobil). Jani Brajkovič je bil šesti.

Uvodno etapo kolesarske 23. kolesarske Dirke po Sloveniji, ki se je začela v Ljubljani, končala pa v Kopru, je dobil Belgijec Jens Keukeleire.

Kar se tiče Adrie Mobil je bil danes  mož dneva Jon Božič, ki je še s štirimi kolesarji bežal večji del etape, okoli 150 km.  Med samo etapo je občasno deževalo, tako da so imeli kolesarji še težje pogoje. Ubežniki so si privozili več kot šest minut prednosti, kar pa ni zadostovalo za končni uspeh. Glavnina jih je ujela na zadnji vzpon na Gažon. Žal je na spustu z omenjenega vzpona padel eden Adriinih favoritov Domen Novak iz zapravil možnost za vrhunsko uvrstitev. Adria kljub vsemu ne bo obupala,  saj sta v prvi skupini prišla Jure Golčer in Radoslav Rogina in ostajata v boju za najvišja mesta. Sicer je bil razplet etape dokaj presenetljiv saj so vsi pričakovali obračun šprinterjev. Danes je bil v 23 letni zgodovini dirke odpeljana 125 – ta  etapa in Belgija je z Jensom Keukeleirejemdosegla svojo prvo zmago. Jutri je na sporedu morda že odločilna etapa od Nove Gorice na Golte v dolžini 217 km.

Druga, kraljevska etapa se je začela v Novi Gorici, cilj bo na Golteh.

Dirka po Sloveniji, 1. etapa

Ljubljana-Koper, 175,8 km:
1. J. KEUKELEIRE BEL 4:27:33
2. D. ULISSI ITA oba
3. S. THWAITES VB isti čas
4. F. GAVAZZI ITA +0:03
5. S. MODOLO ITA vsi
6. O. FRAILE ŠPA
7. E. BARBIN ITA
8. K. SBARAGLI ITA
9. L. CHIRICO ITA isti
10. L. ROTA ITA

21. J. GOLČER SLO
23. L. PIBERNIK SLO
25. R. ROGINA SLO čas
41. Ž. RUČIGAJ SLO 0:30
42. R. KOROŠEC SLO oba
49. J. BRAJKOVIČ SLO isti čas