Po Sloveniji: Rafal Majka presenetljivo v zelenem

0
138

Poljak Rafal Majka (UAE Team Emirates) je zmagal prvo etapo dirke Po Sloveniji, s štartom v Novi Gorici in ciljem v Postojni. Majka je že zmagal slovensko pentljo v sezoni 2017 in je vedno v krogu favoritov na vsaki dirki, presenečenje je zmaga na etapi, ki bi jo morali na papirju odločati šprinterji. Nekaj sekund za Poljakom sta ciljno črto prečkala še Domen Novak (Bahrain-Victorious) in Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) ter s tem razveselila domače navijače!

Direktor dirke Bogdan Fink vedno pravi, da dirko naredijo kolesarji, in danes se je to zagotovo pokazalo. Etapa po okusu ubežnikov in šprinterjev se je končala s presenetljivim napadom trojice, ki je sama prekolesarila preko vseh treh gorskih ciljev v zadnjem delu etape ter prednost obdržala vse do Postojne. Na koncu je bil najmočnejši Majka, ki je z zmago oblekel tudi zeleno majico. Rafal je po zmagi povedal: »Za nas je to dober trening, vendar mi verjemite, Tadej bo zagotovo zmagal to dirko. Bilo je zelo težko, ker je zelo vroče, vendar je to tudi v redu, ker se moramo pred Dirko po Franciji navaditi na takšne temperature. Ko smo videli, da je začel Bahrain napadati smo tudi mi pritisnili. Tadej ima močne noge, enako velja zame, saj smo ravno s kampa v Livignu. Ta dirka je res dobra za trening, ima dober ritem. Vesel sem, da mi je Tadej omogočil zmago, saj je vsekakor hitrejši od mene. V naslednjih dneh bo Tadej zagotovo dobil nekaj etap, vsekakor pa tudi skupni seštevek.«

Dobro formo z Dirke po Italiji je v Slovenijo očitno pripeljal Domen Novak, ki je bil zelo konkurenčen in je napovedal tudi boj za visoko skupno uvrstitev: »Težko je dirkati proti dvema, enkrat napade eden, drugič drugi. Sem poskušal in sem zadovoljen. Tadej in Rafal sta narekovala tempo, mislim da bi jima lahko na klanec sledil brez problema. Ne vem sicer kako močan je Tadej, ampak Majko bi pa lahko sledil. Proti koncu je skočil Tadej, nato sem skušal slediti še Majki, vendar nisem zmogel več.«

Slabo minuto za trojico je sledila nekoliko večja skupina, ki se je pomerila v špritu. Ta šprint je dobil Vicenzo Albanese (Eolo-Kometa), peto mesto pa je osvojil Luka Mezgec (Team BikeExchange-Jayco). Matej Mohorič je bil 7., Jan Tratnik pa 13. (oba Bahrain-Victorious). Številni navijači, ki so karavano počakali ob trasi in v cilju so lahko tako več kot zadovoljni, saj bodo Slovenci še zagotovo krojili razplet 28. dirke Po Sloveniji. REZULTATI PRVE ETAPE NA POVEZAVI TUKAJ.

2. etapa bo povezala Ptuj in Rogaško Slatino, skoraj zagotovo pa jo bo odločil šprint glavnine … če nam kolesarji zopet ne postrežejo s presenečenjem.

(foto: Sportida)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj