sobota, 18 maja, 2024
DomaVremeFOTO: Po Sloveniji vremensko udrihanje

FOTO: Po Sloveniji vremensko udrihanje

Žal so se napovedi uresničile in v pregretem ozračju in prihodu fronte so ponekod po Sloveniji začele nastajati močnejše nevihtne celice. Najbolj burno in uničujoče popoldne je v severni polovici države. Janez nam je poslal fotografijo toče, ki je klestila na območju Trbovelj. Slednja je bila velika kot jajce!

FOTO: Po Sloveniji vremensko udrihanje

V Ljubljani in okolici se je okoli 15. ure razbesnela nevihta, padala je tudi debelejša toča. Ta pa je klestila tudi v okolici Kisovca, Zagorja ob Savi, Trbovelj, Maribora, Lavrice. Meteorologi ob tem opozarjajo tudi na nevarnost nevihtnega piša, silovitih nalivov, udarov strel in točo. Agencija RS za okolje je zaradi visokih temperatur in možnosti krajevnih neurij izdala oranžno opozorilo.

Na JV Slovenije okoli 17.30 ure zapihal okrepljen veter, ki je ponekod v sunkih dosegal hitrost več kot 50 km/h, v višjih legah (na območju Lisce) skoraj 80 km/h. In veter je predvsem na Dolenjskem in v Posavju omili vročino, saj je temperatura na območju Novega mesta v dobri uri in pol padla za skoraj 10 stopinj. oz. na dobrih 24 stopinj. Medtem je v Beli krajini še vedno 32 stopinj. A pestrega vremenskega dogajanja še ni konec.

Spremljajte radarsko sliko padavin ARSO – TUKAJ.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča