Izrazita odjuga

0
198

Petek bo oblačen. Na vzhodu Slovenije bo suho, drugod se bodo pojavljale padavine, sneg bo dopoldne prešel v dež tudi na Gorenjskem. Največ padavin bo na Primorskem in v Zgornjesavski dolini, v Posočju lahko do večera lokalno že pade 100 litrov padavin na kvadratni meter.

Nič kaj prijetni jugo, bo ogrelo ozračje na Primorskem, kjer bo najtopleje, vse do 12 stopinj Celzija. Ampak zelo toplo bo tudi na Vzhodu Slovenije, kjer bo prav tako okoli 10 stopinj. Na JV Slovenije bo okoli 7, najmanj pa na Gorenjskem in v osrednji Sloveniji, kjer bo od 2 do 4 stopinje Celzija.

Vreme jutri ne bo primerno za obisk gora, saj bo megleno s padavinami. Na Pohorju bo padavin malo, največ jih bo v Julijcih. Zjutraj bo snežilo, do sredine dneva se bo meja sneženja dvignila na okoli 1500m ali še nekoliko višje. Na višini 1500m bo jutri plus 2 stopinji, na 2500m pa -2 stopinji.

V soboto se bo dež razširil nad vso Slovenijo, težišče padavin bo ostalo v zahodni Sloveniji. Zelo vetrovno bo, pihal bo vlažen in topel južni veter, na vzhodu in na Primorskem bo okoli 12 stopinj, v preostalem delu Slovenije jih bo nekaj manj.V nedeljo zjutraj in dopoldne bo še nekaj padavin, popoldne bo dež ponehal in začelo se bo jasniti. Začetek tedna bo večinoma suh in nekoliko hladnejši.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj