Po sonce bo treba navkreber

0
90

Noč bo na Primorskem in v višjih legah jasna, marsikje drugod pa bo oblačno ali megleno. Sprva bo megla prekrivala le nižje ležeče kraje, v drugem delu noči pa bo plast vlažnega zraka postajala vse debelejša in zjutraj bo zgornja meja meglenega pokrova na nadmorski višini okoli 1000 metrov. V višje ležečih alpskih dolinah, kjer bo jutro jasno, bodo temperature spustile kakšno stopinjo ali dve pod ničlo. Drugod bomo ostali v plusu. Pričakujemo od 1 do 3, ob morju pa bo okoli 7 st. C.

Vreme bo jutri našo državo razdelilo na dva dela. Na zahodu bo sončno, v vzhodni in osrednji Sloveniji pa se bo vsaj dopoldne, marsikje pa tudi ves dan, zadrževala megla ali nizka oblačnost. Temu primerno razgibane bodo tudi temperature, bodo v krajih s celodnevno sivino le okoli 6 ali 7 st. C. Precej topleje bo v višjih legah Gorenjske, kjer bo okoli 12 st. C, najtopleje pa bo na Primorskem, 18 st. C.

Tudi torek in sreda bosta v višjih legah in na Primorskem sončna, po nižinah večjega dela države pa se bo nadaljevalo oblačno in megleno vreme. Ker se bo plast vlažnega zraka še odebelila, se bo treba po naravni vitamin D odpraviti kar visoko, nad nadmorsko višino okoli 1300 metrov. V četrtek bo zapihal JZ veter, zato se bodo jezera hladnega zraka nad vzhodno in osrednjo Slovenijo popoldne večinoma razkrojila, se bo pa pooblačilo na Primorskem in Notranjskem, kjer proti večeru ni povsem izključena kakšna kaplja dežja. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj