VIDEO: Po več desetletjih odkrili morilca in posiljevalca

0
397

Gre za nekdanjega veterana vojne v Vietnamu in policista. Oblasti v Kaliforniji so s pomočjo DNK vzorca in spletne strani rodoslovlja (genealogije) odkrile osumljenca in v sredo aretirale 72-letnega Jamesa DeAngela, ki je osumljen, da je med letoma 1976 in 1986 na območju Kalifornije ubil najmanj 12 ljudi, posilil 50 žensk in izvršil najmanj 120 vlomov. Največ zločinov je storil na območju predmestja Sacramenta.

Takrat še neznanega storilca so poimenovali po drugem imenu za ameriško zvezno državo Kalifornija, Golden state – poimenovali so ga Golden State Killer oz. Morilec zlate države.

Motiv za zločine, sicer družinskega človeka, je bil na prvem mestu posilstvo, vendar pa je vlamljal v hiše, kjer so bile ženske same, z otroki ali pa z možmi. Če mu je bil kdo na poti, ga je ubil.

Preiskava je šla med stare primere, ker ni bilo več novih zločinov, vendar pa so preiskovalci leta 2001 povezali nekaj do takrat še nepovezanih zločinov po Kaliforniji. Leta 2016 je FBI ponudil okoli 50 tisoč evrov nagrade za informacije o zločincu.

Takrat so javnost opozorili, da gre najverjetneje za belega moškega, starega med 60 in 75 leti, ki ima svetle lase, je atletske postave in izurjen v vojaških ali policijskih veščinah. Pri zločinih je uporabljal masko in za seboj ni puščal sledi oz. prstnih odtisov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj