petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoPočitniške ohladitve v Knjižnici Trebnje

Počitniške ohladitve v Knjižnici Trebnje

Knjižnica Pavla Golia Trebnje nadaljuje s poletnimi aktivnostmi. Cikoletje so poletne delavnice za osnovnošolske otroke, ki se v času poletnih počitnic na sproščen in aktiven način učijo novih znanj in izkušenj. Organizira jih Center za izobraževanje in kulturo CIK Trebnje, vsako leto pa skupine obiščejo tudi izbrano pripravljen program knjižnice v Trebnjem. Zadnja dva počitniška ponedeljka so se otroci v prijetnih prostorih Knjižnice Pavla Golie Trebnje udeležili igre »Lov za knjižnim zakladom«. Poučna in zabavna igrica otroke popelje v svet knjižnice, kjer dve skupini med knjižnimi policami iščeta namige in obenem spoznavata ureditev gradiva. Zmagovalna skupina, ki je nahitreje prišla na cilj, je prejela skriti zaklad. V nadaljevanju so se otroci udeležili delavnice ročnih spretnosti, na kateri so izdelovali različne uporabne predmete. V času poplave spletnih vsebin so se otroci živahno zabavali in zagotovo kvalitetno preživeli počitniški dan.

V nadaljevanje poletja in počitnic lahko z otroci zakorakate s projektom »Vesolje bralnih zakladov«, mini poletni bralni znački, ki otrokom ob koncu počitnic lahko prinese lepo nagrado. Knjižničarke so potrudile in tako za punce, kot tudi za fante pripravile vrečke presenečenja, ki vas že čakajo v Knjižnici Trebnje in v krajevnih knjižnicah Mirna, Mokronog, Šentrupert in izposojevališču Veliki Gaber. Sodelujejo lahko člani knjižnice, stari 8 let in več, ki jih v knjižnicah čakajo posebne vrečke s 4 knjigami slovenskih in tujih avtorjev za prijetno preživljanje poletnih dni. Naloga je, da otroci preberejo vsaj 3 knjige in odgovorijo na pripravljena vprašanja.

Berejo lahko vse do 31. avgusta, kartonček z odgovori pa lahko oddate v knjižnici do 10. septembra. Mini poletna bralna značka je tako opravljena, počitnice pa izpopolnjene z novimi zgodbami. Če otroci še niso člani knjižnice se lahko včlanijo tako na spletni strani knjižnice, kot tudi v vseh enotah z vpisnim listom.

Za vse ostale bralne navdušence pa so v Knjižnici Trebnje pripravili 1. poletni bralni izziv. Osnovne sestavine za izvedbo: 6 knjig, ki ustrezajo kriterijem bralnega izziva, urejeno članstvo v knjižnici in izpolnjeno zloženko, ki jo do 10. septembra oddate v knjižnico v Trebnjem, na Mirini, v Šentrupertu, v Mokronogu, v Velikem Gabru ali preko spletne strani https://www.tre.sik.si/poletni-bralni-izziv. Izziv: vašo najljubšo skodelico (ki ste jo prejeli za Bralna potepanja) si pripravite vašo najljubšo pijačo. Vzemite eno izmed knjig, ki ustrezajo kriterijem bralnega izziva ter poiščite primeren prostor za branje. Udobno se namestite in berite. Med branjem bodite pozorni na zanimive misli, citate in jih zapišite na zloženko.

Več o poletnih aktivnostih najdete na spletni strani: https://www.tre.sik.si/

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča