Pod vplivom drog in brez vozniške

0
2332

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 53 nujnih primerih. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in nezakonitih prehodov državne meje.

Pod vplivom prepovedanih drog in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa v naselju Brezje 30. 11. nekaj po 8. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost prepovedanih drog. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Nova vas pri Mokricah, Loče) izsledili in prijeli 15 državljanov Rusije, 11 državljanov Indije in tri državljane Maroka in na območju PP Metlika (Gradac) tri državljane Afganistana in državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.