petek, 26 julija, 2024
DomaKronikaPODEN: kako lahko okradeš pridnega delavca iz tujine, ki dela v Sloveniji?!

PODEN: kako lahko okradeš pridnega delavca iz tujine, ki dela v Sloveniji?!

V Sloveniji, sploh na JV države, premoremo toliko podna, da je že čas, da ga nekdo skida! Kraj, vlomov in še kaj je preveč, mnogo preveč. Čeprav policisti delajo, pridržijo in ovadijo, se slednje z neko milo ročico pravosodja vse skupaj omili. Ja, za določene, za druge ne, kajne?

Moj sosed (vsi so namreč moji sosedje, ker pač živim izven vasi) je bil skoraj dva tedna priden, delovno uspešen v tujini za slovensko firmo. Gre za družinskega človeka, ki ni državljan Slovenije, je pa z vsemi papirji zaposlen v slovenski firmi in za slednjo pridno dela. In z njegovo iskrenostjo, pristnostjo, smo ga številni sprejeli za našega oz. je del naše družbe, sobivanja. Kako se že temu reče? Se je integriral? Ha, ha. Ne, je človek, ki je deloven, spoštuje okolje v katerem živi in mi NJEGA. PIKA.

In kaj je moj oz. naš sovaščan doživel, ko se je z dela v tujini vrnil v svoj ‘drugi doma’, v t.i. varni in bla bla Sloveniji? Nekdo je vlomil v njegovo najeto domovanje!

Predvidevam, da storilci niso iz tujine, tako da…Zanimivo, kajne? Človek iz tujine pridno dela v Sloveniji, je priden delavec v slovenski firmi in tako rekoč najemnik bivalnega objekta in celo slednjega okradejo, ker je očitno nekdo dobro vedel, da ga ni doma že več dni. In verjamem, da bodo pristojni storilce našli.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča