Podgorje d.o.o. Gazela Dolenjsko-posavske regije

0
1601

Podgorje, d.o.o. iz Šentjerneja je na včerajšnji slavnostni prireditvi v Cankarjevem domu prejelo laskav naziv Gazela Dolenjsko-posavske regije 2019.

Priznanje Gazela se že devetnajsto leto zapored podeljuje najboljšim in najhitreje rastočim slovenskim podjetjem. Gazela velja za največji poslovni dogodek v Sloveniji, ki na podlagi natančne metodologije nagrajuje podjetja, ki dosegajo izjemne rezultate in ob tem rastejo kontinuirano in trajnostno.

Podgorje je eden vodilnih evropskih proizvajalcev pohištva za vozila za prosti čas z več kot 60 letno tradicijo pri izdelavi lesenih izdelkov. Svoje poslovne uspehe gradijo na strateških usmeritvah poslovne odličnosti, trajnostnega razvoja, napredne tehnologije, vrhunske kakovosti, dizajna ter družbene odgovornosti in vlaganje v zaposlene. S svojimi proizvodi so prisotni na več kot 30 svetovnih trgih.

Družba Podgorje je zadnjih desetih letih hitro rastla. Rastli so prihodki iz prodaje, čisti poslovni izidi in tudi vsi ostali kazalci poslovanja. V petih letih so se prihodki podjetja povečali za 75 odstotkov ob čemer je čisti dobiček zrasel za 100 odstotkov. Zmerno rast v podjetju pričakujejo tudi v prihodnjih letih.

Metodološka komisija Gazel je v svoji obrazložitvi priznanja zapisala:
»Podgorje je dokaz, da velikost in leta niso ovira za hitrost. V šestih desetletjih so se razvili v največjega proizvajalca pohištva za vozila za prosti čas pod eno streho v Evropi, z visoko avtomatizirano in robotizirano proizvodnjo. Poganja jih razvoj in dosegajo zdravo rast prihodkov, ki prinaša blaginjo in rast v lokalnemu okolju – v zadnjih petih letih so v Šentjerneju ustvarili preko 150 novih delovnih mest. Razvijajo se kot najsodobnejše podjetje z visoko tehnološko opremljenostjo in načeli industrije 4.0, ki svoje izdelke pošilja na že več kot 30 trgov. V svoji dejavnosti imajo nadpovprečne plače, dobiček in druge kazalnike uspeha.«

Ob tem je direktor družbe Podgorje, Denis Stepančič, povedal: »Rast prihodkov je v našem primeru povezana z rastjo panoge, povečevanjem tržnih deležev naših kupcev, predvsem pa z našo usmerjenostjo h kupcem, hitro odzivnostjo, proaktivnostjo in sposobnostjo sledenja najnovejšim trendom v oblikovanju. Kakovost je ob tem za nas samoumevna. Dosegamo jo z zavzetimi zaposlenimi ter z vlaganji v najsodobnejšo tehnologijo in digitalizacijo, ki temelji na principih industrije 4.0.«

Podgorje d.o.o. Gazela Dolenjsko-posavske regije

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj