četrtek, 18 aprila, 2024
DomaSlovenijaPodgoršek vse zavrača: račun sem poravnal sam

Podgoršek vse zavrača: račun sem poravnal sam

Na političnem parketu je vroče in spolzko. Tokrat se z zublji oz. z ravnotežjem sooča minister za kmetijstvo in kandidat NSi-ja za poslanca Jože Podgoršek.

Spletni portal Necenzurirano je konec preteklega tedna namreč poročal, da Podgoršek po januarskem dopustovanju v hotelu Bohinj ob odhodu ni poravnal računa 800 evrov. Podgoršek je v petkovi izjavi za medije zatrdil, da so se v hotelu dogovorili, da mu račun pošljejo po pošti, ker se jima je z ženo mudilo, a da ga ni prejel, dokler jih aprila ni pozval, naj mu ga pošljejo. Da nastanitve nista plačala, naj bi z ženo ugotovila šele 7. aprila, na dan, ko so ju o tem spraševali novinarji.

Zdaj pa mediji poročajo, da je ministrov račun poravnala kmetijska družba KŽK, ki toži kmetijski sklad, ker mu je predčasno odpovedal pogodbo za zakup državnih zemljišč, saj naj bi jih protizakonito oddajal v podzakup nekaterim gorenjskim kmetom.

Podgoršek je žrtev izsiljevanja kmetijske družbe KŽK, je v odzivu na medijska poročanja, da računa v hotelu Bohinj ni poravnal Podgoršek, temveč omenjeno podjetje, dejal Matej Tonin.

Okoli 18. ure je Podgoršek na svojem FB profilu objavil odziv:

Ostro zavračam kakršne koli povezave s podjetjem KŽK in namigovanji, da je to podjetje urejalo moje zasebno bivanje v Hotelu Bohinj. Prav tako zavračam tudi trditve KŽK, ki so bile danes posredovane z njihove strani v javnost. Vztrajam pri svojih navedbah, ki sem jih podal že v petek, da sem račun na podlagi prejete ponudbe hotela poravnal sam in s svojimi sredstvi. To sem z dokumentacijo tudi dokazal.

V zvezi s tem še pojasnjujem, da sem bil minulo nedeljo v zvezi z bivanjem v Hotelu Bohinj žrtev izsiljevanja, kot kaže s strani oseb povezanih s KŽK. To sem nemudoma prijavil kriminalistični policiji in tudi predložil dokaze. Ker je kriminalistična preiskava v teku, sem bil zaradi interesa preiskave in zaščite postopka s strani policije naprošen, da do nadaljnjega zadeve ne komentiram.
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča