petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaPodjetju ukradli za 10.000€ el. vodnikov

Podjetju ukradli za 10.000€ el. vodnikov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 84 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 274 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval kolesar, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli moped kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Vlomi in tatvine

Na Medičevi ulici v Novem mestu je med 2. 5. in 4. 5. nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je po oceni oškodovanca povzročil za okoli 3.500 evrov škode.

Z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Mali Trn (PP Krško) je neznanec odtujil bakren kotel za žganjekuho.

V Krškem so neznanci iz ograjenega skladiščnega prostora podjetja odtujili električne vodnike v vrednosti okoli 10.000 evrov.

V naselju Brege na območju PP Krško je med 4. 5. in 5. 5. nekdo vlomil v pomožni objekt ob počitniški hiši in odtujil tri žage in akumulator. Lastnika je oškodoval za 900 evrov.

V noči na 4. 5. je v naselju Blato na območju PP Trebnje neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil motorno žago.

Kršitelja pridržali

Okoli 21. ure so policisti PP Novo mesto posredovali v naselju Prapreška pot, kjer naj bi prišlo do pretepa. Na kraju so vzpostavili javni red in mir in ugotovili, da je 19-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola, udaril moškega in ga žalil. Zoper kršitelja, ki se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča