četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaPodjetju ukradli za 25.000 € vezanih plošč

Podjetju ukradli za 25.000 € vezanih plošč

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 187 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Šentjerneju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Tatvina

Iz podjetja v Šentjerneju so obvestili policiste, da so jim neznanci iz skladiščnega prostora med 14. 1. in 25. 1. odtujili večjo količino vezanih plošč različnih dimenzij v vrednosti okoli 25.000 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

PROMETNA VARNOST

Kršitelj pod vplivom alkohola

Nekaj po 17. uri so bili policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti pri Karteljevem vijugal po vozišču in ogroža ostale udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto so 45-letnega kršitelja izsledili in ustavili pri Kronovem in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,53 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa v Dobruški vasi so šentjernejski policisti nekaj po 21. uri ustavili voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 31-letna kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje) izsledili in prijeli 10 državljanov Maroka, devet državljanov Kube, osem državljanov Turčije, šest državljanov Rusije, šest državljanov Afganistana, štiri državljane Pakistana, tri državljane Alžirije, dva državljana Indije, državljana Pakistana in državljana Severne Makedonije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča