četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportPogačar nadaljuje zmagovalno

Pogačar nadaljuje zmagovalno

Tadej Pogačar je v štirih dneh vpisal že tretjo zmago. Po prvem mestu na enodnevni dirki v Jaenu v Španiji v ponedeljek in zmagi včeraj na uvodni etapi dirke po Andaluziji je danes znova pokoril vso konkurenco. Z zmago na drugi etapi dirke Ruta del Sol je ohranil tudi skupno vodstvo.

Pogačar (UAE Team Emirates) je bil po skoraj 160 kilometrih najboljši na ciljnem vzponu na vrh slikovitega mesteca Alcala la Real pri Granadi. V zadnjem kilometru na trdnjavo Fortaleza de Mota z odseki tudi z 20-odstotnim naklonom je najdlje vztrajal domačin Enric Mas (Movistar Team), ki je na koncu zasedel drugo mesto z zaostankom štirih sekund.

V skupnem seštevku dirke po Andaluziji ima Pogačar po dveh etapah 48 sekund prednosti pred drugouvrščenim Kolumbijcem Santiagom Butraigom, Španca Mikel Landa (oba Bahrain Victorious) in Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers) pa zaostajata še štiri sekunde več.

Zelo aktiven v današnji etapi je bil tudi Matej Mohorič (Bahrain Victorious), ki pa v zaključku etape ni imel več moči za odmevnejši rezultat. (STA)

(foto: Twitter)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča