Pogajanja s Fidesom se bodo nadaljevala ločeno

0
84

Vlada bo do ponedeljka sindikatom v zdravstvu in socialnem varstvu poslala protipredlog glede zvišanja plačnih razredov za vse skupine. Pogajanja pa bodo nadaljevali v sredo.

So pa kot kaže popustili pritisku zdravniškega sindikata Fides, saj so napovedali, da se bodo s to skupino pogajali ločeno. Zdravniki so namreč za 19. oktobra že napovedali stavko, ena glavnih zahtev pa je izstop iz enotnega plačnega sistema javnega sektorja. Po mnenju ministra Danijela Bešiča Loredana je napoved stavke preuranjena.

Vlada bo do ponedeljka do 15. ure sindikatom v zdravstvu in socialnem varstvu poslala protipredlog glede zvišanja plačnih razredov za vse skupine. Pogajanja pa bodo nadaljevali v sredo. Hkrati bo vlada v najkrajšem možnem času pripravila tudi odgovor na stavkovne zahteve zdravniškega sindikata Fides, s katerimi se bodo pogajali ločeno. Kot je dejal Bešič Loredan, bosta na vseh pogajanjih v zdravstvu sodelovala oba z ministrico za javno upravo.

Minister je pojasnil, da je osnovni cilj pogajanj z vsemi sindikati zdravstva in socialnega varstva, kamor so povabljeni tudi zdravniški sindikati, da se uredijo plačna nesorazmerja, porušena z dogovorom novembra lani, ki je prinesel višje plače delu zaposlenih v zdravstvu in socialnem varstvu. (24ur.com)