sreda, 29 maja, 2024
DomaLokalnoPogodba za vodovod in kanalizacijo na območju Ždinje vasi

Pogodba za vodovod in kanalizacijo na območju Ždinje vasi

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je danes s podjetjem HPG, d.o.o. podpisal pogodbo za začetek 2. in 3. etape prve faze izgradnje vodovoda in kanalizacije na območju Ždinje vasi. Pogodbo je v vlogi prokurista in podizvajalca del podpisal Miljenko Muha, predsednik uprave družbe Kostak, d.o.o. Skupna vrednost pogodbenih del znašla nekaj več kot 890.000 evrov z DDV, dela se bodo pričela še ta mesec, zaključena pa bodo do 30. novembra 2021.

V 2. in 3. etapi prve faze bodo dela obsegala izgradnjo vodovoda v delu naselja Ždinja vas v izmeri 2306 metrov in izgradnjo komunalne kanalizacije v delu naselja Ždinja vas v izmeri 2520 metrov. S tem na Mestni občini Novo mesto nadaljujejo z urejanjem vodovodnih in kanalizacijskih omrežij. V zaključku del je tako prva faza gradnje kanalizacije komunalnih odpadnih voda v Ždinji vasi, zaključena je gradnja javnega komunalnega omrežja v Češči vasi, v procesu gradnje je tudi vodovodno omrežje v Gornji Težki Vodi.

Po besedah župana Gregorja Macedonija je urejanje vseh faz vodovoda in kanalizacije v Ždinji vasi velik dosežek: »Tako načrtujemo, da se bo v letu 2021 po pridobitvi gradbenega dovoljenja izvedla tudi tretja faza gradnje, ki zadeva izgradnjo meteornega kanala od Mačkovca do Krke, v letu 2022 pa se bo izvedla še druga faza izgradnje vodovodnih in kanalizacijskih omrežij. Po zaključku del druge faze bo tako možna fizična priključitev na kanalizacijsko omrežje vseh objektov v Ždinji vasi in v gospodarski coni Brezovica.«

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča