četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaPogovor s pestmi

Pogovor s pestmi

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so njihovi policisti pretekli konec tedna obravnavali kar 12 kršitev javnega reda in miru. Izpostavili so tri.

Prva se je zgodila v petek zvečer, ko so brežiški policisti ob pomoči policistov sosednjih enot zaradi prijave pretepa posredovali v Gazicah. Po prvih ugotovitvah naj bi 52-letni kršitelj, ki je bil, kot so sporočili, vidno opit, kršil javni red in mir. Moški tudi med ugotavljanjem okoliščin dogodka s kršitvijo ni prenehal, zato so ga policisti vklenili in odpeljali v pridržanje na policijsko postajo. Na kraju je bila tudi ekipa nujne medicinske pomoči, ki je oskrbela žensko z lažjimi poškodbami. Kako je do poškodbe prišlo, sicer še ugotavljajo. V incidentu je bil medtem poškodovan tudi 52-letnik, ki je zdravniško pomoč odločno odklonil.

Istega večera, v noči na soboto, je več policijskih patrulj nekaj čez polnoč posredovalo zaradi kršitve javnega reda in miru. Kršitev se je zgodila na terasi gostinskega lokala na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah je najprej prišlo do izzivanja in spodbujanja k pretepu med skupinama mladostnikov, ki so sedeli na terasi sicer zaprtega lokala. Dogodek se je nato stopnjeval do pretepa. Med drugim so se kršitelji nesramno in žaljivo obnašali do prisotnih deklet. Eno so zmerjali z žaljivkami, druga pa je dobila udarec v glavo. Ker policisti kršiteljev niso mogli drugače umiriti, so dva vklenili. Štirim udeležencem, ki so bili stari od 18 do 27 let, so napisali tudi plačilne naloge.

Policisti pa so izpostavili še incident, ki se je zgodil v noči s sobote na nedeljo. Takrat so policisti prostost odvzeli 30-letniku, ki je v alkoholiziranem stanju kršil javni red in mir na javnem kraju, vpil na drugo osebo, vanjo pa je vrgel tudi steklenico. Ker ukazov policistov ni upošteval, prav tako se ni pomiril, so ga policisti vklenili in ga do streznitve pridržali. Med postopkom so policisti ugotovili še, da 30-letnika zaradi suma storitve kaznivih dejanj iščejo tudi ljubljanski policisti.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča