Pogrešanega ni na spregled oz. otip

0
1166

Še naprej padajo neslavni rekordi oz. rekordi, ki ne obetajo. Doslej smo v Sloveniji imeli najdaljši vročinski val 22 dni, in sicer iz leta 2003, ko je bila v Črnomlju kar 22 dni celodnevna temperatura najmanj 25 stopinj, res da zjutraj nekaj manj, čez dan pa pošteno vroče, tako da je dnevno povprečje znašalo 25 stopinj. A ta rekord je letošnje poletje padel. V Kopru so z današnjim dnem (ponedeljek) namerili že 26 dni, ki pa jih očitno še ne bo konec.

Torek bo sončen. Nekaj več oblačnosti bo dopoldne predvsem na JV Slovenije, popoldne pa na severu, a bo ostalo suho. Temperature bodo višje od današnjih, a kljub temu vročine ne bo. Izjema je Primorska, kjer bo še pihala zmerna burja. Tukaj se bo ogrelo do 33 st. C. V večjem delu Slovenije bomo ob vzhodnem vetru izmerili 28 ali 29, na skrajnem SZ-du pa 25 st. C.

Razmere za obisk gora bodo dobre. Popoldne bo nastalo nekaj plitvih kopastih oblakov, a ploh ne bo. Bo pa še pihal SV veter, ki bo dopoldne šibak, popoldne pa se bo nekoliko okrepil.

V sredo se vreme ne bo veliko spremenilo, kar pomeni, da bomo imeli veliko sonca, občasno pa tudi nekaj oblačnosti. Prav tako bo še pihal šibak vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. V četrtek bo veter oslabel in se marsikje povsem polegel. Po sončnem jutru se bo oblačnost čez dan od vzhoda povečala, a bo ostalo suho. Nekoliko več spremenljivosti v obliki krajevnih ploh in neviht nam bosta po današnjih izračunih prinesla petek in sobota, ko bo na vreme pri nas vplival višinski ciklon. (Rok Nosan)