Pohod z rdečimi baloni: Kaj pa ona?

0
357

Kdo se nam pridruži letos, to soboto, 29. februarja, ob 11. uri, pred Založbo Goga, na Glavnem trgu v Novem mestu?, je na svojem FB profilu napisala mati otroka, ki potrebuje 24-urno nego in za katera starša ljubeče skrbita. In potem nadaljuje:

‘Kdo si bo utrgal del svojega dragocenega časa in ga namenil drugačnim, pa vendar otrokom, ki živijo med vami /nami ga prijel za roko mu namenil iskren nasmeh, pobožal po licu se pustil, da se dotaknejo tudi vaših. Dovolite nam in sebi, da občutite/občutimo ljubezen, ki nič ne stane prinese pa obojestransko zadovoljstvo ter zvabi vam, njim in nam nasmeh na obraz v srce pa naseli prav posebno toplino. Sprehodite se z nami z rdečim baloni v roki in pokažite, da vam ni vseeno za drugačne, ki živijo med vami. Z veseljem vas bomo sprejeli medse.’ 

Po šestih letih skromnega sprehoda po Mariboru, bodo posebni otroci povezali celotni svet. Ob sicer Mednarodnem dnevu redkih bolezni, se bomo to soboto sprehodili po sicer naši tradiciji z rdečimi balon, ki simbolizirajo ljubezen, sprejemanje vsakršne drugačnosti.

Želimo si, da bi naši otroci dobili enakovredno mesto v družbi. Da se jih ne bi bali, ampak jim ponudili svojo roko. Otroci, ki se sicer s svojimi nekoliko drugačnimi vrstniki ne srečujejo imajo na sprehodu priložnost, da izgubijo vsakršni predsodek.

Podnaslov letošnjega pohoda je Kaj pa Ona? Želimo se obrniti na mamo otroka, ki največkrat nima prave psihološke pomoči. Vsem porodnišnicam v državi bomo poslali prijazno pismo in jih opozorili, da ob skrbi za otroka na psihično podporo ženske nikakor ne smejo pozabiti. Pripravili so tudi zloženke, ki ponujajo brezplačno in nestrokovno pomoč s strani staršev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj