POI 2016: Primož med najboljših deset

1
289

Ročni kolesar Primož Jeralič je na paraolimpijskih igrah v Riu osvojil 10. mesto v kronometru, kajakaš Dejan Fabčič pa si je priboril četrtkov v A-finale.

Jeralič je bil na 20-kilometrskem kronometru v kategoriji H5 deseti, zmagal pa je eden največjih zvezdnikov iger, nekdanji dirkač formule ena Italijan Alex Zanardi. “Pripravljen sem bil na zahtevne vremenske razmere. Pričakovali smo veter iz smeri Atlantika in prve štiri kilometre je bil veter bočen, tudi hitrosti so bile konstantne, okrog 45 km/h. Nazaj pa je bil veter v prsi, moral si zelo garati za 33 km/h. S svojim premiernim nastopom sem zalo zadovoljen, pokazalo se je, da sva s trenerjem dobro delala. Kar sem rekel, sem uresničil. Moj maksimalni utrip je bil danes 208, kar pomeni, da sem dal vse od sebe,” je kronometer ocenil Jeralič, ki ga v četrtek čaka še cestna preizkušnja.

Fabčič v četrtek ob 14.34 v A-finalu
Kajakaš Dejan Fabčič, ki je na igrah v Pekingu tekmoval še kot plavalec, si je zagotovil finalni nastop, v katerem se bo boril za medalje v kategoriji KL2. Fabčič je nastopil v prvi predtekmovalni skupini in bil tretji. Prva dva iz vsake skupine sta si finale zagotovila neposredno, Fabčič je moral v polfinale, kjer je bil med četverico, ki si je še priborila nastop v četrtek v finalu A, drugi.

(mmc)

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj